Sterowniki spowodowały problem w uruchamianiu się komputera

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
ewelina942

Użytkownik

Post01 mar 2013, 18:05

Witam,
W sprawach związanych z kompami jestem kompletną blondynką. Od tygodnia mam nowego windowsa [wcześniej mialam xp, a teraz przeszłam na 7] i chcialam zainstalować sterowniki do kamerki internetowej [easy touch et-435], w efekcie mi sie nie udało, bo liczyłam na prostą instalacjie w stylu dalej->dalej->zakończ. Pobieralam z kilku stron niby sterowniki [ale tak troche nie świadomie], lecz kamera mi i tak nie działa, a w dodatku pojawił sie problem z uruchamianiem komputera. Początkowo włacza sie w porządku by w pewnym momencie zaciąć sie na czarnym tle i pustka, wtedy wykonuje reset i wyskakuje mi komunikat po angielsku że wyszukuje problem i automatycznie spróbuje je naprawić. Po naladowaniu sie paska wyszukiwania wyskakuje FINISH i wtedy się dalej włącza. Za kazdym razem tak w podobie jest. Potrzebuje pomocy by naprawic problem, bo kamera schodzi na drugi plan[powiedzmy ze narazie mi nie jest potrzebna]
jeśli potrzebne są jakieś inne info dotyczące kompa by rozwiazac problem prosze pytać, bo jak wspomnialam kompletnie sie nie znam
Co robić? pomoże mi ktoś :think:

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 mar 2013, 18:19

Podaj loga z autorunsa, postaramy sie najpierw naprawić jedno a potem drugie ;):
http://www.hotfix.pl/optymalizacja-auto ... s-a128.htm

ewelina942

Użytkownik

Post01 mar 2013, 18:34

uf dziękuje że się zainteresowałeś :))
czyli najpierw musiałabym takie cuś Sysinternals Autoruns pobrać

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 mar 2013, 18:35

Tak pobierasz program autoruns następnie otwierasz, potem zapisujesz raport, wrzucasz gdzies abym mógł pobrac ;) wszystko jest w poradniku :)

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 mar 2013, 19:01

Uruchom autorunsa i odznacz w:
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
-Adobe Reader Speed Launcher
-APSDaemon
-DATAMNGR
-QuickTime Task
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
-BgMonitor
-EA Core
-Pando Media

Przejdz do zakładki Services i odznacz wszystko oprócz:
-avast! Antivirus

Przejdz do zakładki Scheduled tasks i odznacz wszystko. Następnie restart kompa i sprawdz czy cos sie zmieni.

Jeśli to nic nie da to daj start w wyszukiwarke wpisz przywracanie systemu następnie użyj tego narzedzia przywracając kompa do stanu gdy wszystko było ok.

Jak to nic nie da to daj F8 przy startowaniu komputera i wybierz ostatnia znana dobra konfiguracja.

ewelina942

Użytkownik

Post01 mar 2013, 19:07

dobrze, ale jestes pewien że później uda mi sie ten komp uruchomić? bo jeśli nie to strace kontakt z tb :(

w ostatniej zakladce Scheukded tasks mam kilka plikow "file not found" [ mlodsze rodzenstwo pobieralo jakieś gry i usuwało je]

-- 01 mar 2013, 20:07 --

a i nie moge w tej ostatniej odznaczyć /spmonitor i /speed up my pc [ ktore usunęłam bo ściągnęło mi sie razem z autoruns'em]

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 mar 2013, 19:31

W autorunsie odznaczasz co sie da , jesli z czyms jest problem to pomijasz :) Nic nie powinno zlego sie stac :) Tak wiec wykonuj wszystko po kolei ;)

• Reklama

Wróć do „Problemy”