system nie rozpznaje karty WIFI
-
witam proszę o pomoc bo zwariuje!!!siedze juz 3 dni nad moją kartą wi fi Intel(R) PRO/Wireless 2200BG Network Connection przy starcie systemu wyskakuje czrne okno a w nim "resource conflict - pci network controller on motherboard BUS:02 DEVICE:04 FUNCTION 00 proszę o pomoc .
- XMan
Zainstalowałeś odpowiednie sterowniki do swojej płyty głównej tzw. Chipset ?
- rokko
- Kontaktowanie:
W Biosie Masz jakieś ustawienia dotyczące przerwań (IRQ)?
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
system przestał widzieć kartę sieciową wifi PRO/Wireless 2200bg , przy starcie systemu pojawia się resource conflict - pci network controler on motherboard bus 02 device 04 function 00, w menadżerze urządzeń jest przy karcie wykrzyknik, ogólnie nie widać karty w połączeniach sieciowych.
Czytałam, że trzeba zmienić adres Mac karty, jednak w programie SMAC nie widzi tej karty, w edytorze rejestru w odpowniej ścieżce nie ma w ogóle opcji network address, ani też jak się wejdzie we właściowości karty w menadżerze urządzeń w zaawansowane. Podobno to konflikt z kartą dźwiękową, ale tego nie umiem sprawdzić, podobno chodzi o przerwania IRQ, niby można coś o IRQ znaleźć w biosie, ale u mnie tego nie ma, dodam że bios przywracałam do ustawień domyślnych i nic to nie dało. Jak widać próbowałam juz wielu rzeczy, ale nic nie pomaga, proszę o pomoc Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko nie piszcie, żeby rozkręcać laptopa bo tego nie umiem i boję się. A laptop to MaxData pro 6100X a system to XP
Czytałam, że trzeba zmienić adres Mac karty, jednak w programie SMAC nie widzi tej karty, w edytorze rejestru w odpowniej ścieżce nie ma w ogóle opcji network address, ani też jak się wejdzie we właściowości karty w menadżerze urządzeń w zaawansowane. Podobno to konflikt z kartą dźwiękową, ale tego nie umiem sprawdzić, podobno chodzi o przerwania IRQ, niby można coś o IRQ znaleźć w biosie, ale u mnie tego nie ma, dodam że bios przywracałam do ustawień domyślnych i nic to nie dało. Jak widać próbowałam juz wielu rzeczy, ale nic nie pomaga, proszę o pomoc Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko nie piszcie, żeby rozkręcać laptopa bo tego nie umiem i boję się. A laptop to MaxData pro 6100X a system to XP
Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty sieciowej [tak, aby zniknął wykrzyknik w menedżerze], jeśli nie będzie działać to odinstaluj sterownik od dźwięku i zobacz czy karta sieciowa działa. Czyli czy nie ma wykrzykników w Menedżerze. Przed odinstalowaniem zobacz jaką masz kartę dźwiękową.
-
Jeśli chodzi o sterowniki które nie możesz np. znaleźć bo pokazuje kontroler sieci to można w łatwy sposób zidentyfikować jaki masz sterownik wystarczy wejść w menadżera urządzeń np. tą twoją kartę, kliknąć prawym przyciskiem myszy:właściwości, szczegóły i we właściwościach wybrać identyfikator sprzętu.
Wczoraj miałem podobny problem więc wiem jak to jest szukać pomocy mam nadzieję że pomogłem.
Załączam link do sterowników niektórych kart sieciowych
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wczoraj miałem podobny problem więc wiem jak to jest szukać pomocy mam nadzieję że pomogłem.
Załączam link do sterowników niektórych kart sieciowych
- greh
- Kontaktowanie:
Jak dla mnie system informuje o konflikcie przerwań.
Masz dwa wyjścia.
Zmienić przerwanie, albo wyłączyć pci network controler jeśli nie korzystasz.
Masz dwa wyjścia.
Zmienić przerwanie, albo wyłączyć pci network controler jeśli nie korzystasz.

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
- Reklama