Szkolenie Informatyka

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Adkins

Użytkownik

Szkolenie Informatyka

Post17 gru 2012, 14:01

Witam może nie to forum ale większość z was pewnie skończyła szkołę informatyczną proszę o nie usuwanie postu.
Mój problem jest następujący szkole się w ZSS (samochodówka) jestem na trzecim ostatnim roku zawodówki w klasie mechanik pojazdów samochodowcyh w czerwcu 2013 piszę egzamin zawodowy szkoda mi tracić prawie 3 lata dla tego chcę skończyć samochodówkę może nawet uda mi się zdać egzamin tylko że po szkole chcę iść do liceum/technikum uzupełniającego dla dorosłych na zawód technik informatyk jest szkoła liceum/technikum uzupełniające 2 i 3 letnie w moim mieście zaoczne i tzw stacjonarne ja wolałbym stacjonarne lecz to pewnie nie ma znaczenia mój problem polega na tym że nie wiem czy opłaca mi się zmieniać zawód tzn miałbym dwa zawody czy mam szansę jeszcze się czegoś nauczyć czy może polecacie mi inną formę szkoły chcę iść na informatykę i nie wiem gdzie indziej by mnie przyjęli po zawodówce czy w uzupełniającej szkole bym się czegoś nauczył o informatyce czy to jest szkoła bardziej dla tych co skończyli szkołę o profilu informatycznym w gimnazjum chciałem już iść do technikum informatycznego tylko koledzy którzy chodzili do takiego technikum gadali że dużo matematyki i trudno a ja zawsze ledwo co dwóje miałem w gimnazjum a teraz w trzeciej zasadniczej mam na semestr 4 z matmy wiem wiem mniejsze wymagania, co mi polecicie jaką szkołę wybrać żeby zostać dobrym informatykiem ?

Awatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Szkolenie Informatyka

Post21 gru 2012, 01:14

Jak tylko masz chęci to idź. Zawsze będziesz miał dodatkową wiedzę. W obecnych czasach informatyka uzupełnia mechanikę. Informatyka = dużo matematyki.
Moim zdaniem szkoły i tak nie przygotowują do zawodu, owszem wiedzę trzeba czerpać z jakiegoś źródełka, ale w szkołach jest za mało praktyki :( , a tylko ona może z kogoś zrobić prawdziwego specjalistę.

Wszystko zależy od Ciebie, Twoich chęci i umiejętności.
Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D

Awatar użytkownika
patrolvip2

Użytkownik

Szkolenie Informatyka

Post21 gru 2012, 16:54

Na bank lepsze tecchnikum niż liceum. W technikum coś liźniesz wszystkiego po trochu ale szczerze....? To nie jest przygotowanie do zawodu tylko do tego żeby zdać egzamin zawodowy. Ja zacząłem studia inżynierskie zaocznie i jest kolosalna różnica w poziomie. Studia to inna bajka...:)

Adkins

Użytkownik

Szkolenie Informatyka

Post02 sty 2013, 21:17

ok czyli wybiorę technikum uzupełniające 2 letnie i po skończeniu mogę napisać egzamin zawodowy z informatyki + maturę tak ?

• Reklama

Wróć do „Problemy”