TeamSpeak3. Problem z mikrofonem. Nie wykrywa mojego głosu.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Maestro

Użytkownik

Post12 lip 2013, 10:53

Witam,
Na wstępie pragnę napisać, że nie jestem 12-letnim dzieckiem z zespołem downa i również nie chciałbym być traktowany w ten sposób. Dlatego też, proszę o nie odpisywanie z trzema, bardzo "pomocnymi" wskazówkami typu "zrestartuj komputer", "sprawdź czy się nie wyciszyłeś" i "czy działa Ci mikrofon?".
Już wyjaśniam swój problem:
Z TeamSpeaka3 korzystam już ładnych parę lat. Taką sytuację mam pierwszy raz. Próbowałem poradzić sobie samemu, pytałem o pomoc naprawdę wiele osób i przeczytałem dziesiątki tematów w internecie. Niestety, nie znalazłem odpowiedzi.
Problem z pozoru jest prosty - nie słychać mnie. Sprawdzałem w każdej możliwej aktywacji głosowej - nic nie daje efektu. W rejestratorze dźwięków normalnie mnie nagrywa, na Skype mnie słychać, tylko na TS'ie - nie. Używam Windows7 i problem mam tylko na laptopie. Próbowałem nawet podłączyć mikrofon (mimo iż w laptopie jest sprawny, wbudowany) - nadal to samo.
W opcjach TS'a sprawdzałem również każdą możliwość w "Capture Mode" i "Capture Device". Nie jestem wyciszony, ani też żaden admin mnie nie zmute'ował. Sprawdzałem na paru serwerach, zresztą i tak na większości posiadam admina, więc byłoby to niemożliwe. TS'a również odpalam z "uruchom jako administrator".
Załączam parę screenów z ustawieniami mojego TS'a i dźwięków komputera. Jeśli cokolwiek innego może być pomocne - chętnie załączę dodatkowe screeny. Jestem w stanie zapłacić za pomoc, bo naprawdę, szlag mnie już trafia.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post12 lip 2013, 11:57

Na wstępie pragnę napisać, że nie jestem 12-letnim dzieckiem z zespołem downa i również nie chciałbym być traktowany w ten sposób.

Niepełnosprawnych, dzieci, kobiety traktujemy na poważnie/jednakowo a nawet lepiej i ze szczególną troską :!:
Czasami potrafią zachwycić swoją wiedzą...
Dlatego też, proszę o nie odpisywanie z trzema, bardzo "pomocnymi" wskazówkami typu "zrestartuj komputer", "sprawdź czy się nie wyciszyłeś" i "czy działa Ci mikrofon?".

Założony temat nie tylko jest dla Ciebie ale również dla innych osób z forum oraz odwiedzających.

Wrzuć screeny ze wszystkich zakładek Menedżera Realtek HD Audio:

kliknij aby powiększyć:

Dodatkowo wrzuć screena z Menedżera urządzeń z rozwiniętym Kontrolery dźwięku wideo i gier.

Pozdrawiam,
niepełnosprawny.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Maestro

Użytkownik

Post12 lip 2013, 12:16

To, że temat jest dla innych, to raczej oczywiste - w innym wypadku, nie byłoby sensu zakładania go. Po prostu napisałem o opcjach, które już sprawdziłem, wiec nie ma sensu dalej o tym pisać.

Screen z menedżera urządzeń, z rozwinięciem, o które prosiłeś: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Realteka nie posiadam. Czy konieczne jest, abym go ściągał?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post12 lip 2013, 12:33

W Menedżerze urządzeń widzę wykrzyknik pod Nieznane urządzenie, co to jest ?
Zainstalowałeś sterowniki do płyty głównej Chipset ?
Masz zainstalowany SP1 ?
Realteka nie posiadam. Czy konieczne jest, abym go ściągał?

Tak - masz wtedy prawidłowe sterowniki a w nich większą możliwość regulacji.
(nie wiem jakie, brak danych)

Prawidłowe ustawienia:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Odtwarzaj (Głośność odtwarzania) prawie na maksimum.
Nagrywaj (Głośność nagrywania) prawie na minimum - inaczej mikrofon nie będzie działać.
(dziesiętne milimetra mają duże znaczenie)

Na TeamSpeak sprawdź przy odznaczonym Miks stereo, na Skype, GG przy zaznaczonym lub odwrotnie...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

• Reklama

Wróć do „Problemy”