Telewizja cyfrowa DVB-T w laptopie - problem z odbiorem
-
WITAM SERDECZNIE . MAM NASTEPUJACY PROBLEM .ODBIERAM TELEWIZJE CYFOWĄ NA LAPTOPIE ZA POMOCĄ ANTENY KIERUNKOWEJ NA DACHU I TUNERA DVB-T MODEL LV5TDLX. LAPTOP TOSHIBA SATELITE C650 Z WINDOWS XP ODBIERA IDEALNIE. NATOMIAST LAPTOP TOSHIBA SATELITE L750 Z WINDOWS 7 ZACINA SYGNAŁ NA 3 MUXIE. JAKA PRZYCZYNA TEGO ? BARDZO PROSZĘ O POMOC . JERZY.
- seba86mu
TELEWIZJA CYFROWA W LAPTOPIE
jerzy5455 pisze:NATOMIAST LAPTOP TOSHIBA SATELITE L750 Z WINDOWS 7 ZACINA SYGNAŁ NA 3 MUXIE
Co to znaczy zacina sygnał ?
Pojawiają się kwadraciki na ekranie, obraz się rozsypuje czy obraz się zacina ?
-
Słabnie sygnał i zatrzymuje obraz i dżwięk ale tylko w tym laptopie z windows 7
- seba86mu
Próbowałeś odinstalować tuner i zainstalować go ponownie razem z oprogramowaniem służącym do obsługi ?
Jeżeli odbiór jest z tej samej anteny, to zapewne wina leży po stronie oprogramowania w laptopie z Windows 7.
Sterownik => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Oprogramowanie => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli odbiór jest z tej samej anteny, to zapewne wina leży po stronie oprogramowania w laptopie z Windows 7.
Sterownik => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Oprogramowanie => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Tak ta sama antena ten sam tuner to samo oprogramowanie tunera fabryczne, różnica tylko w windows. sygnał z anteny jest silny bo na win. xp nie spada ani jedna kreska na wkażniku sygnału. na windows 7 jest takie wrażenie jakby coś zakłócało ten sygnał. zaraz wypróbuje Twoje propozycje i dam znać . dzięki
-- 27 gru 2012, 17:14 --
Nic nie pomogło i jeszcze jedna dżiwna sprawa . Jak włącze ten mały ekran podgląd z tunera to wszystko jest ok jak tylko włącze pełny ekran zaraz się zatrzymuje obraz. Czy mogę zainstalować windows xp jako drugi system obok windows 7 ? może w tej 7 ce coś zakłóca sygnał ?
-- 27 gru 2012, 17:14 --
Nic nie pomogło i jeszcze jedna dżiwna sprawa . Jak włącze ten mały ekran podgląd z tunera to wszystko jest ok jak tylko włącze pełny ekran zaraz się zatrzymuje obraz. Czy mogę zainstalować windows xp jako drugi system obok windows 7 ? może w tej 7 ce coś zakłóca sygnał ?
- seba86mu
jerzy5455 pisze:Jak włącze ten mały ekran podgląd z tunera to wszystko jest ok jak tylko włącze pełny ekran zaraz się zatrzymuje obraz
Jaki pakiet kodeków masz zainstalowany na tym laptopie z Windows 7 ?
Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Witam. Mój pakiet kodeków to K-Lite Codec Pack 9,6,5 (Full) a sterowniki do karty graficznej są najnowsze do tego modelu Toshiba Satelite L750 .Sterownik graficzny NVIDIA 310.70
-- 29 gru 2012, 16:09 --
Witam mam jeszcze jedną prosbę . Co to jest bulk-in interface ? Pojawia się to wtedy jak windows 7 sam instaluje sterowniki do tunera dvb-t i jest wiadomość że tego właśnie nie może zainstalować . Szukam w internecie cos na temat tego bulk-in interface ale bez skutku . Może z tego powodu zatrzymuje sie obraz co chwile . nie tworzą sie żadne kwadraciki
-- 29 gru 2012, 16:09 --
Witam mam jeszcze jedną prosbę . Co to jest bulk-in interface ? Pojawia się to wtedy jak windows 7 sam instaluje sterowniki do tunera dvb-t i jest wiadomość że tego właśnie nie może zainstalować . Szukam w internecie cos na temat tego bulk-in interface ale bez skutku . Może z tego powodu zatrzymuje sie obraz co chwile . nie tworzą sie żadne kwadraciki
- seba86mu
jerzy5455 pisze:Pojawia się to wtedy jak windows 7 sam instaluje sterowniki do tunera dvb-t
Wyłącz automatyczną instalację sterownika poprzez Windows Update:
Przejdź do:
Panel sterowania => System => Zaawansowane ustawienia systemu => zakładka Sprzęt => przycisk Ustawienia instalacji urządzeń => zaznacz Nie, pozwól mi wybrać co robić => teraz zaznacz Nigdy nie instaluj oprogramowania sterownika z witryny Windows Update => Zapisz zmiany
Teraz odinstaluj tuner i uruchom ponownie komputer.
Zainstaluj sterowniki, które załączone były do tunera lub te które podałem wyżej.
-
Witam ponownie . Zrobiłem wszystko doklanie wg Twojego zalecenia i w dalszym ciągu przy wlączeniu windowsa samoczynnie instalują się sterowniki do USB i nadal jest informacja że brak i nie może zainstalować tego bulk-in interface. Obraz dalej ztrzymuje się tak samo. Czy może być powodem że windows xp jest 32 bitowy i tu dziala wszystko idealnie a windows 7 ma 64 bit i coś zaklóca ? Chciałbym to sprawdzić instalując na innym dysku windows xp jako drugi system w tym laptopie tylko nie wiem czy tak można ? Wiem że strasznie Cię męczę moimi pytaniami ale już kompletnie nie wiem co z tym fantem ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Chciałbym to sprawdzić instalując na innym dysku windows xp jako drugi system w tym laptopie tylko nie wiem czy tak można ?
Można ale musisz wyciągnąć dysk, włożyć inny i zainstalować tam system.
-
Serdeczne dzięki ale taka opcja mnie nie interesuje. Poszukam kogoś kto wie jak instalować dwa systemy.
- seba86mu
jerzy5455 pisze:nadal jest informacja że brak i nie może zainstalować tego bulk-in interface.
Rozpakauj podany przeze mnie wyżej sterownik, czyli:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przejdź do Menadżera Urządzeń => prawym myszki na niezainstalowanym urządzeniu => Aktualizuj oprogramowanie sterownika => Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika => przycisk Przeglądaj => wskaż lokalizacje rozpakowanego archiwum sterownika:
driverxpvistawin7lv5tdeluxe => driverxpvistawin7lv5tdeluxe => Driver => X64
-
dalej zkłóca odbiór na pełnym ekranie , moje ostateczne wyjście zainstalować xp jako drugi system na tym laptopie i przekonać sie czy to jest powodem bo laptop z xp nie sprawia żadnych kłopotów , tylko nie wiem jak zainstalować drugi windows na tym samym laptopie . jeszcze raz serdecznie dziękuje za poświęcenie czasu dla mnie i za tak super zaangażowanie w rozwiazaniu mojego problemu . jerzy .
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Najpierw zobacz czy Masz partycję recovery w tym komputerze lub czy obecny system jest na jakiejś płycie.
-
Witam zainstalowałem na tym pechowym laptopie jako drugi system xp i też sie zacina obraz . na laptopie starszego modelu a z tym samym xp obiera idealnie na tym nowym nie pomaga nic ! czytałem coś o napieciu na usb nie wiem o co chodzi , podobno złe sterowniki do karty graficznej itp ale to przecież wszystko fabrycznie nówka , POMOCY !
-
- Reklama