Termopad
- Beppo
Termopad
Witam, mam pytanie odnośnie termopadów do laptopa. Ostatnio kupiłem termopady AAB Cooling 6W/mK i założyłem na GPU w komputerze. Zaczął się wyłączać przy większym obciążeniu. Sprawdziłem czy wszystko jest dobrze przykręcone i wszystkie układy wyczyszczone, wszystko było idealnie. Komputer miał jednak objawy jak przy przegrzaniu grafiki. Teraz wymieniłem termopad na taki, który nie ma kleju i laptop działa dobrze. Jednakże jeśli ktoś mógłby mi polecić dobre termopady o grubości 1 mm to chętnie poznam opinie.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
- Beppo
Termopad
Ponieważ stary termopad był już w strzępach na grafice, postanowiłem kupić nowy i go nałożyć. Przy czym wybrałem wyżej podany 'model'. Rozkręciłem komputer i nałożyłem go tak samo jak był założony w laptopie fabrycznie. A fabrycznie było tak, że termopady znajdowały się na grafice i na osobnych pamięciach od grafiki. Na CPU jest tylko i wyłącznie pasta. Kiedy z kolei zaczął się tak wyłączać jak przy przegrzaniu, kupiłem inny termopad i teraz nie mam problemu nawet przy dużym obciążeniu. Pytanie moje jest jednak takie, jakie termopady możecie polecić?
Mój układ chłodzenia wygląda podobnie jak na tym zdjęciu. Dla sprostowania, nie jestem autorem zdjęcia.

- leon1956
Termopad
Witam . Może ten link pomoże .Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
- Reklama