Witam.
Mam problem z Tuner TV USB 2.0 TV-BOX.
Windows 7 64x gdy podłącze tuner do PC jest on w ogóle nie wykrywalny komputer go nie widzi.
Mam USB 2.0 komputer jest nowy, każdy inny sprzęt podpięty pod USB jest od razu wykryty.
Podpinałem tuner do 2 innych pc i tam chodzi bez problemu pierwszy był na XP a drugi Windows 7 32-bitowy
W menadżer urządzeń tez się nic nie pokazuje, nawet gdy biorę dodawanie nowego sprzętu.
Wszystkie sterowniki mam zainstalowane i zaktualizowane do najnowszej wersji.
Proszę o pomoc.
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
-
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
Ostatnio zmieniony 22 sty 2012, 20:23 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta pisowni.
Powód: korekta pisowni.
- XMan
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
podpinałem tuner do 2 innych pc i tam chodzi bez problemu pierwszy był na XP a drugi windows 7 32-bitowy
Sprawdziłeś instalację/uruchomienie sterowników w p/w systemach ?
Klik na sterownik PPM (prawym przyciskiem myszki) --> Właściwości --> Zgodność --> Uruchom ten program w trybie zgodności z:
Windows XP... lub Windows 7 32 bit.
- Zainstaluj...
Więcej :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
tak ale chodzi o to mój komputer wogule nie widzi tego tunera. a tamte fora przepatrzyłem wszystkie juz nigdzie nie było odpowiedzi;/
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
Zobacz w menedżerze urządzeń jak dasz w menu Widok->Pokaż ukryte urządzenia. Może być w urządzeniach niezgodnych z plug and play.
-
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
oj nie ma nic niestety;/ chyba będę musiał dodać parę złotych i kupić jakiś markowy ;/
dodam jeszcze ze czytałem na wielu forach i ludzie tez mieli taki sam problem z tym tunerem ale na żadnym niestety nie było odpowiedzi.
dodam jeszcze ze czytałem na wielu forach i ludzie tez mieli taki sam problem z tym tunerem ale na żadnym niestety nie było odpowiedzi.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
Zobacz jeszcze w innym porcie/slocie, czasami wtedy jest instalowana na nowo.
-
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
próbowałem ale nic, na necie na niektórych forach pisali żeby instalować sterowniki ale czy to ma sens jeżeli sprzęt w ogóle nie jest wykrywalny?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
A takie pytanie, gdzie wtykasz te urządzenie? Bo jak do portów z przodu to może być problem napięciowy.
-
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
tak podpinałem z przodu i z tyłu. ale niestety nic.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
No to chyba padnięte, a na pewno jeśli u nikogo innego też nie działa.
-
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
witam, rozwiązał ktoś ten problem? u mnie jest to samo.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Tuner TV USB 2.0 TV-BOX
Witam. Mam ten sam tv box. Problem z nim jest taki że właśnie raz działa raz nie. Kilka razy udało mi się go zainstalować po paru próbach. Przede wszystkim windows musi go wykryć konkretnie jako tv box. Nawet dzisiaj raz mi się to udało ale źle zainstalowałem drivery i wszystko padło. Teraz szukam sposobu jak wyrzucić całkowicie wykryty tv box w windows.Chyba zrobię przywracanie systemu:). Jak zainstaluję to się odezwę.
-- 16 lut 2012, 00:58 --
Problem rozwiązany. Przynajmniej u mnie. Wymieniłem kabel usb. Najprawdopodobniej wtyczka usb to złom. Pozdrawiam i życzę udanych napraw. Jeśli jeszcze u kogoś to zadziałało to piszcie. Męczyłem się z tym kiedyś, później długa przerwa i w końcu dzisiaj wygrana:)))).
-- 16 lut 2012, 01:09 --
Być może problemem jest to że przy wkładaniu wtyczki usb do kompa coś tam nie łączy równocześnie i robi się błąd. Próbujcie wcisnąć wtyczkę energicznym ruchem.
-- 16 lut 2012, 01:19 --
I jeszcze jedno co może komuś pomoże. Najlepiej uruchamiać tv box razem z komputerem. Teraz sprawdziłem na innym kompie i tv box nie chciał się uruchomić po wciśnięciu usb na odpalonym kompie ale po resecie kompa z włączonym tv boxem odpalił.
-- 16 lut 2012, 00:58 --
Problem rozwiązany. Przynajmniej u mnie. Wymieniłem kabel usb. Najprawdopodobniej wtyczka usb to złom. Pozdrawiam i życzę udanych napraw. Jeśli jeszcze u kogoś to zadziałało to piszcie. Męczyłem się z tym kiedyś, później długa przerwa i w końcu dzisiaj wygrana:)))).
-- 16 lut 2012, 01:09 --
Być może problemem jest to że przy wkładaniu wtyczki usb do kompa coś tam nie łączy równocześnie i robi się błąd. Próbujcie wcisnąć wtyczkę energicznym ruchem.
-- 16 lut 2012, 01:19 --
I jeszcze jedno co może komuś pomoże. Najlepiej uruchamiać tv box razem z komputerem. Teraz sprawdziłem na innym kompie i tv box nie chciał się uruchomić po wciśnięciu usb na odpalonym kompie ale po resecie kompa z włączonym tv boxem odpalił.
-
- Reklama