Tworzenie obrazu partycji systemowej,wraz z systemem.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
zbyszek690

Użytkownik

Post16 lis 2013, 17:14

Witam. Postanowiłem zrobić obraz partycji systemowej wraz z systemem.Czytałem że mając zrobiony taki obraz nie ma konieczności przeprowadzania długotrwałej reinstalacji systemu ponieważ można posłużyć się tym obrazem. Polecono mi program Acronis True Image Home(2011).Ponieważ w tym programie jest trochę opcji (przynajmniej jak dla mnie)mam pytanie a właściwie dwa. 1) Jak w tym programie krok po kroku zrobić potrzebny mi obraz. 2)Następnie co zrobić tzn. jak posłużyć się tym obrazem żeby bez reinstalacji mieć znów czysty system?. Będe bardzo wdzięczny za pomoc.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post16 lis 2013, 17:21

Najlepiej jakbyś obraz calego dysku zrobił programem norton ghost, jest strasznie prosty, wygląda tak:
Obrazek
zapisujesz obraz który pewnie będzie sporo ważył a gdy bedziesz chciał go przywrocic to tez odpalasz program i dosłownie pare wyborow :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”