Ubuntu 12.04 - Dziwny dźwiek - HDAudio

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
heros1303

Stały bywalec

Ubuntu 12.04 - Dziwny dźwiek - HDAudio

Post08 gru 2012, 15:21

Witam.

Od długiego czasu jestem posiadaczem tej że fajnej dystrybucji. Chodź mam plany co do następnych profesjonalnych dystrybucji Linuksa (czyt. arch czy coś podobnego) to zmagam się na ubuntu z pewnym problemem. Tak jak napisałem mam integre HD audio realtek. Problem polega na tym, że dźwięk działa. Jednak prawie zawsze gdy z niego korzystam (ubuntu) to po jakimś czasie następuję zmiana dźwięku. To znaczy że dźwięk jest jednak jest on taki jakby trwający. Nie wiem jak to opisać. Mam na przykład odtwarzacz muzyki w ubuntu. Normalnie to działa ładnie czyli odtwarza normalnie. Jednak zawsze prędzej czy później zmienia się dźwięk. Wtedy na przykład w odtwarzaczu. Sekunda piosenki trwa siedem sześć- siedem sekund tak na oko. Po tych siedmiu pojawia się 00:01 i znów 6-7 sekund i 00:02. W tym czasie co jest te 7 sekund słyszę coś jakby powtarzającego. To znaczy jest to muzyka ale powtarzana ileś tam razy, co 3-4 sekundy zmienia się ton jak to normalnie płynnie powinno się robić.

Nie wiem czy zrozumieliście o co chodzi. Ale trudno mi to opisać. W sumie pytałem już na kilku innych forumach. Jednak na dwóch żadnej odp. A na jednym nic konkretnego. Mniej więcej żeby odinstalować Pulseaudio jednak to nic nie dało zbytnio chyba nic.

• Reklama

Wróć do „Problemy”