Ulepszanie komputera - niewymierne efekty

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Pontus

Użytkownik

Post10 paź 2015, 13:33

Jakiś czas temu stwierdziłem, że warto ulepszyć sobie komputer, by móc cieszyć się grami na najwyższych detalach. Kupiłem sobie nową, polecaną kartę graficzną, myśląc że reszta sprzętu jest w porządku. Niestety, większość gier nowej generacji, typu Wiedźmin, Far Cry, ledwo daje sobie radę na wysokich, a poza tym w zasadzie w każdej grze, nawet w takich starociach jak Kotor 2, występują ściny. Czy z moim sprzętem jest coś nie tak? Może doszczętnie wyczyścić komputer albo wymienić jakąś inną część? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję :)
Informacje o sprzęcie:
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 970
Procesor: Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.3GHZ czterordzeniowy
Zainstalowany RAM: 8GB
Typ systemu: 64-bitowy, procesor x64
Wolna pamięć: 130gb na 1 terabajt

Exbitz

Użytkownik

Post10 paź 2015, 14:19

Twój procesor jest dwu-, a nie czterordzeniowy.

Jakie dokładnie części wymieniałeś? Zrobiłeś reinstall systemu po upgradzie? Podaj jeszcze model zasilacza i płyty głównej. No i jaki system masz?

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post10 paź 2015, 22:43

Procesor jest wąskim gardłem przy tych ustawieniach.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Torad_eu

Użytkownik

Post13 paź 2015, 11:19

Procesor faktycznie nie powala na kolana,chodzi o jego wydajność,więc jeżeli chcesz mieć efekty,to proponuję zainwestować w 4 rdzenie dla poprawy wydajności. Poza tym nie wspominasz nic o zasilaczu oraz płycie głównej.

• Reklama

Wróć do „Problemy”