Uruchamianie programu z autostartu jako admin

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
regul

Użytkownik

Post04 maja 2009, 21:02

Witam, mam taki problem, bo chce uruchomić grę (przez autostart) na swoim koncie, lecz z poziomu admina. Jak to zrobić?
Z góry dziękuje za sensowne odpowiedzi na ten temat :)

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post04 maja 2009, 21:15

Skopiuj poniższy kod do notatnika.

Kod: Zaznacz cały

runas /savecred /user:NAZWA_KOMPA\Administrator "C:\Program Files\moja_gra\plik_uruchamiający_grę.exe"

Z menu wybierz Plik -> Zapisz jako...
W polu Zapisz jako typ ustaw na Wszystkie pliki
W polu Nazwa pliku wpisz nazwę np. gra.BAT
Następnie wybierz lokalizację np. Pulpit i kliknij w przycisk Zapisz.

Na pulpicie będzie widoczny plik o rozszerzeniu BAT, który należy dodać do autostartu. Zastosowanie przełącznika /savecred umożliwi Ci uruchamianie gry/programu bez ciągłego podawania hasła admina. Wystarczy jak tylko raz je wprowadzisz a będzie pamiętane.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

regul

Użytkownik

Re: Uruchamianie programu z autostartu jako admin

Post05 maja 2009, 07:13

nie umiem chyba bo w cmd nie mogę wpisać hasła pomocy!!!

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post05 maja 2009, 10:44

Z czym konkretnie Masz problem? Jakiś błąd wyskoczył? Jaki to w ogóle system posiadasz, Vista, XP??

W miejsce NAZWA_KOMPA wpisz swoją nazwę komputera, ustalisz to poprzez klik prawym przyciskiem myszki na ikonie mój komputer -> właściwości -> zakładka Nazwa komputera. Spisz nazwę kompa i podstaw ją do przykładu. Przyjmę za nazwę np. KOMPIK.

W miejsce "C:\Program Files\moja_gra\plik_uruchamiający_grę.exe" wpisujesz ścieżkę dostępu do pliku uruchamiającego grę, czyli np. Masz grę Jagged Alliance 2, plik uruchamiający grę to ja2.exe ,znajduje się on przykładowo w C:\Program Files\Jagged Alliance 2\ więc wpisujesz

Kod: Zaznacz cały

runas /savecred /user:KOMPIK\Administrator "C:\Program Files\Jagged Alliance 2\ja2.exe"

Zapisujesz to jako plik BAT. Po otworzeniu okna wiersza poleceń, pojawi się monit o wprowadzenie hasła.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

regul

Użytkownik

Re: Uruchamianie programu z autostartu jako admin

Post05 maja 2009, 14:12

Już rozwiązałem problem po prostu nie widzę literek :oops:
Ale ogólnie bardzo dziękuję :D

• Reklama

Wróć do „Problemy”