Z góry dziękuje za sensowne odpowiedzi na ten temat
Uruchamianie programu z autostartu jako admin
-
regul

Witam, mam taki problem, bo chce uruchomić grę (przez autostart) na swoim koncie, lecz z poziomu admina. Jak to zrobić?
- rokko

- Kontaktowanie:
Skopiuj poniższy kod do notatnika.
Z menu wybierz Plik -> Zapisz jako...
W polu Zapisz jako typ ustaw na Wszystkie pliki
W polu Nazwa pliku wpisz nazwę np. gra.BAT
Następnie wybierz lokalizację np. Pulpit i kliknij w przycisk Zapisz.
Na pulpicie będzie widoczny plik o rozszerzeniu BAT, który należy dodać do autostartu. Zastosowanie przełącznika /savecred umożliwi Ci uruchamianie gry/programu bez ciągłego podawania hasła admina. Wystarczy jak tylko raz je wprowadzisz a będzie pamiętane.
Kod: Zaznacz cały
runas /savecred /user:NAZWA_KOMPA\Administrator "C:\Program Files\moja_gra\plik_uruchamiający_grę.exe"Z menu wybierz Plik -> Zapisz jako...
W polu Zapisz jako typ ustaw na Wszystkie pliki
W polu Nazwa pliku wpisz nazwę np. gra.BAT
Następnie wybierz lokalizację np. Pulpit i kliknij w przycisk Zapisz.
Na pulpicie będzie widoczny plik o rozszerzeniu BAT, który należy dodać do autostartu. Zastosowanie przełącznika /savecred umożliwi Ci uruchamianie gry/programu bez ciągłego podawania hasła admina. Wystarczy jak tylko raz je wprowadzisz a będzie pamiętane.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
regul

Re: Uruchamianie programu z autostartu jako admin
nie umiem chyba bo w cmd nie mogę wpisać hasła pomocy!!!
- rokko

- Kontaktowanie:
Z czym konkretnie Masz problem? Jakiś błąd wyskoczył? Jaki to w ogóle system posiadasz, Vista, XP??
W miejsce NAZWA_KOMPA wpisz swoją nazwę komputera, ustalisz to poprzez klik prawym przyciskiem myszki na ikonie mój komputer -> właściwości -> zakładka Nazwa komputera. Spisz nazwę kompa i podstaw ją do przykładu. Przyjmę za nazwę np. KOMPIK.
W miejsce "C:\Program Files\moja_gra\plik_uruchamiający_grę.exe" wpisujesz ścieżkę dostępu do pliku uruchamiającego grę, czyli np. Masz grę Jagged Alliance 2, plik uruchamiający grę to ja2.exe ,znajduje się on przykładowo w C:\Program Files\Jagged Alliance 2\ więc wpisujesz
Zapisujesz to jako plik BAT. Po otworzeniu okna wiersza poleceń, pojawi się monit o wprowadzenie hasła.
W miejsce NAZWA_KOMPA wpisz swoją nazwę komputera, ustalisz to poprzez klik prawym przyciskiem myszki na ikonie mój komputer -> właściwości -> zakładka Nazwa komputera. Spisz nazwę kompa i podstaw ją do przykładu. Przyjmę za nazwę np. KOMPIK.
W miejsce "C:\Program Files\moja_gra\plik_uruchamiający_grę.exe" wpisujesz ścieżkę dostępu do pliku uruchamiającego grę, czyli np. Masz grę Jagged Alliance 2, plik uruchamiający grę to ja2.exe ,znajduje się on przykładowo w C:\Program Files\Jagged Alliance 2\ więc wpisujesz
Kod: Zaznacz cały
runas /savecred /user:KOMPIK\Administrator "C:\Program Files\Jagged Alliance 2\ja2.exe"Zapisujesz to jako plik BAT. Po otworzeniu okna wiersza poleceń, pojawi się monit o wprowadzenie hasła.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
regul

Re: Uruchamianie programu z autostartu jako admin
Już rozwiązałem problem po prostu nie widzę literek
Ale ogólnie bardzo dziękuję
Ale ogólnie bardzo dziękuję
-
- Reklama