witam
mam problem
Podczas włącznia komputera pojawia mi się następujący komunikat:
Uruchamienie systemu nie powiodło się. Przyczyną może być niedawna zmiana sprzetu lub oprogramowania.
0xc000000e
systuacja rozwijała się następująco:
2 dyski 2 instalacje win7 jedna na każdym
jeden dysk zepsuty miał bady - powędrował do serwisu a przy próbie uruchamiania systemu z drugiego pojawia się powyższy komunikat
próbowałem bootrec - i działa tylko fixmbr
da się coś z tym zrobić?
Uruchamienie systemu nie powiodło się
- leon1956
Witam . Jak masz płytę z systemem to uruchom Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania .

Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
próbowałem i tego - przechodzi proces naprawy ale niestety jest to samo...
- mity4
może to być wina wadliwego sprzętu np ram lub pł gł albo cos innego.
u mnie był problem z ramami. wyjąłem i pomoglo
moze to byc jeszcze zasilacz a czy wczesniej dzialalo OK ? zobacz przywracanie systemu
u mnie był problem z ramami. wyjąłem i pomoglo
moze to byc jeszcze zasilacz a czy wczesniej dzialalo OK ? zobacz przywracanie systemu
-
sprawa wyglądała tak - jedna instalacja na dysku 2 tb i poźniej dołożyłem drugą instalkę na SSD, też ta sama kopia win7.
Musiałem oddać do serwisu pierwszy dysk ( on był głównym dyskiem z pierwszą instalacją) i od tego momentu jest problem
da się tą drugą instalacje doprowadzić do używalności? ( bez dysku pierwszego )
czegoś brakuje na tym drugim dysku ale czego
przy starcie z pierwszego pokazywało się menu wyboru systemu ( dwie instalacje win7)
narzędzie do naprawy coś tam niby naprawia ale bez efektu ( choć nie podaje komunikatu o błędzie)
kwestia wadliwego sprzętu raczej nie wchodzi w grę
-- 03 cze 2014, 15:07 --
próbowałem praktycznie wszystkich podanych w innych wątkach propozycji naprawy, czyżby pozostawała ponowna instalacja?
Musiałem oddać do serwisu pierwszy dysk ( on był głównym dyskiem z pierwszą instalacją) i od tego momentu jest problem
da się tą drugą instalacje doprowadzić do używalności? ( bez dysku pierwszego )
czegoś brakuje na tym drugim dysku ale czego
przy starcie z pierwszego pokazywało się menu wyboru systemu ( dwie instalacje win7)
narzędzie do naprawy coś tam niby naprawia ale bez efektu ( choć nie podaje komunikatu o błędzie)
kwestia wadliwego sprzętu raczej nie wchodzi w grę
-- 03 cze 2014, 15:07 --
próbowałem praktycznie wszystkich podanych w innych wątkach propozycji naprawy, czyżby pozostawała ponowna instalacja?
- mity4
u mnie na starym pc poszedł zasilacz wstawiłem nowy i tu było moje zdziwienie dysk dostał po dupie.
ale u cb nic nie było robione oprucz tego dysku a co w tym servisie robili z dyskiem ?
i wysyłałeś sam dysk cyz cały pc ?
w moim wypadku po krótkim telefonie do specjalisty, który powiedział mi ze dyski dostały duże napięcie po czym spalił się zasilacza, tak właśnie u mnie dyski były nie do uratowania bo nic nawet sie nie wyswietlało tylko jakiś błąd ze brak danych czy cos w tym stylu
w twoim wypadku jest do uratowania tylko że pewny start byłby z obrazu systemu z płyski jak kiedys nagrywales, ale pewnie nie masz ; / a co sie dzieje po przywracaniu systemu z pierwszej oraz drugiej opcji ?
narzędzie do naprawy oraz przywracanie systemu
ale u cb nic nie było robione oprucz tego dysku a co w tym servisie robili z dyskiem ?
i wysyłałeś sam dysk cyz cały pc ?
w moim wypadku po krótkim telefonie do specjalisty, który powiedział mi ze dyski dostały duże napięcie po czym spalił się zasilacza, tak właśnie u mnie dyski były nie do uratowania bo nic nawet sie nie wyswietlało tylko jakiś błąd ze brak danych czy cos w tym stylu
w twoim wypadku jest do uratowania tylko że pewny start byłby z obrazu systemu z płyski jak kiedys nagrywales, ale pewnie nie masz ; / a co sie dzieje po przywracaniu systemu z pierwszej oraz drugiej opcji ?
narzędzie do naprawy oraz przywracanie systemu
-
tak jak pisałem wszystko działa - tylko jest problem z bootowaniem z tego dysku, mam jeszcze inną instalkę na zupełnie odzielnym dysku i wszystko śmiga
- mity4
a co dawale do servisu calego pc ?
-
nie - tylko jeden dysk, zaczeły się na nim bady pojawiać
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jak coś to daj jego smart, czyli z programu HD Tune zawartość zakładki Health
-
- Reklama