Witam, nie wiem na jaka jasność mam ustawić mam do wyboru.
5500
6500
9300
Ustawienie jasności na monitorze CRT - prośba o pomoc
- 1337
Ostatnio zmieniony 09 mar 2011, 13:59 przez greh, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa tytułu
Powód: Poprawa tytułu

- Andziorka
- Kontaktowanie:
Monitor CRT
A jaki to monitor? Spróbuj wszystkich po kolei i ustaw tą, która najbardziej Ci odpowiada.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
- 1337
Monitor CRT
Jakiś stary HP, modelu nie pamiętam.
-- 09 mar 2011, 13:54 --
Jak ustawiam na 9300, to jest bardzo jasno, w sumie podoba mi się bo wszystko widzę, ale druga sprawa to nie wiem czy to dobre dla oczu.
-- 09 mar 2011, 13:54 --
Jak ustawiam na 9300, to jest bardzo jasno, w sumie podoba mi się bo wszystko widzę, ale druga sprawa to nie wiem czy to dobre dla oczu.

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
6500 to pewnie Kelvinów, a zatem temperatura bieli światła słonecznego. Uważam, że to jest najlepsze w sensie odwzorowania kolorów.
- 1337
Właśnie tak ustawiłem teraz, Monitor to HP s7500, ale mam problem ten monitor nie ma płaskiego kineskopu i jak patrze centralnie na środek, gdzie jest trochę wypukły do przodu, to wszystko tak jakby mi się zamazuje, a jak patrze np gorą, dol, lewo prawo to wszystko widać bardzo dobrze.

- rokko
- Kontaktowanie:
Kiedyś opisywałem bardzo ciekawą aplikację o nazwie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Dzięki aplikacji jasność ekranu monitora dopasowuje się do warunków oświetleniowych (na podstawie strefy czasowej jaką ustawimy), schemat działania nieco podobny do technologii "kociego oka". Możesz wypróbować.
Jasnością ekranu możesz także manipulować poprzez wartość gamma. Zobacz w oprogramowaniu karty graficznej czy pozwala ona na dopasowywanie tego parametru.
Co do rozmywania, raczej tutaj nic nie poradzimy.
Jasnością ekranu możesz także manipulować poprzez wartość gamma. Zobacz w oprogramowaniu karty graficznej czy pozwala ona na dopasowywanie tego parametru.
Co do rozmywania, raczej tutaj nic nie poradzimy.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
- 1337
mam to flux'a a gdzie wejść w to gamma?
-- 10 mar 2011, 20:30 --
Może tutaj coś trzeba ustawić.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników[/img]
-- 10 mar 2011, 20:30 --
Może tutaj coś trzeba ustawić.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników[/img]

- rokko
- Kontaktowanie:
W flux ustaw strefę czasową, na tej podstawie program sam dopasuje poziom jasności. Tylko pamiętaj, że to trochę jest naciągana metoda i nie do końca sprawdza się.
Co do gamma, w opcjach oprogramowania karty sprawdź, nie wiem czy Twój sterownik oferuje możliwość regulacji, powinien.
Sprawdź ten programik => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Co do gamma, w opcjach oprogramowania karty sprawdź, nie wiem czy Twój sterownik oferuje możliwość regulacji, powinien.
Sprawdź ten programik => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama