Usuwanie hiberfil.sys?
-
Usuwanie hiberfil.sys?
Chcę usunąć ten plik ale podobno jest on pomocny i lepiej go nie ruszać? Co sądzicie czy mogę usunąć bez utraty prędkości kompa? Używam Windows 10.
- LupeR
Usuwanie hiberfil.sys?
Plik hiberfil.sys jest od hibernacji jeśli nie używasz to możesz wyłaczyć. W wierszu poleceń wpisz powercfg -h off i enter. Plik powinien zniknąć
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- Gedo
Usuwanie hiberfil.sys?
Zniknie po restarcie. Zdaje się, że wyłączenie hibernacji jest w ustawieniach zasilania.
Gdy czyści się np privazerem, to w ustawieniach jest opcja wyłączenia hibernacji i po czyszczeniu robi się restart. Nie będzie hibernacji.
Gdy czyści się np privazerem, to w ustawieniach jest opcja wyłączenia hibernacji i po czyszczeniu robi się restart. Nie będzie hibernacji.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Usuwanie hiberfil.sys?
Dodam tylko do pytania z początku o to czy coś nie uszkodzi. Wyłączenie hibernacji jest całkowicie bezpieczne, zniknie tylko możliwość korzystania z niej w opcjach wyłączenia komputera co czasami w przypadku laptopa jest przydatne, bo szybciej wyłącza się zasilanie a system po włączeniu szybko się przywraca wraz ze wszystkimi uruchomionymi programami.
-
Usuwanie hiberfil.sys?
Usunąłem Hiberfil.sys wszystko ok.
- Gedo
Usuwanie hiberfil.sys?
Nie rozumiesz. Wyłączenie hibernacji i restart - to hiberfil.sys znika. Gdy coś się pomiesza w windowsie, to może być problem, bo w rejestrze ścieżka zostaje i ustawienie.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
-
- Reklama