Już pisałem o tym dysku kiedyś ale niestety nic nie dało sie zrobić. Może przypomne sytuację. Dysk podłączyłem do komputera. Windows kazał mi go sformatować, nie widział też jednej partycji bo okazało sie że była C, D i recorvery.
Program cristal ~~ pokazywał że stan dysku jest zły

vicoria pokazywała same błędy:

Przez linuxa też nie dało radę go naprawić.
Dysk był u mojego znajomego informatyka i powiedział mi że jest to wada mechaniczna albo elektroniczna tak więc polecił mi żebym szukał takiego samego dysku na aukcji i wtedy spróbować jeszcze ponownie to wszystko odzyskać. Niestety nie powiedział mi jakich programów używał ani co dokładnie z dyskiem robił.
Bardzo prosił bym o pomoc experta w dziedzinie dysków twardych janpasa o pomoc. Czy dało radę by uratować te dane z tego dysku. Co prawda jest tam tylko albo też aż 1gb danych do przekopiowania.
Prosił bym też o wskazanie mi prawdopodobieństwa że taki zabieg będzie skutkował odzyskaniem danych w iluś procentach.
Znalazłem już aukcję na allegro:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Za chwilę pewnie stwierdzicie że lepiej było by zrobić drugą osiemnastkę niż odzyskać te dane z dysku ale niestety nie wydaje mi sie że będzie to możliwe.
Z góry dziękuje za pomoc