uszkodzony pendrive po sformatowaniu
-
Witam.Zakupiłem pendrive, jakiś mało markowy platinet ale o pojemności 32gb. Sformatowałem go może niepotrzebnie ale już to zrobiłem i mi go przy tym formatowaniu uszkodziło. Czy jest jeszcze szansa by wrócił do życia. Aktualnie widzi go komputer ale jak klikam na niego to wyskakuje włóż dysk! pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 maja 2012, 23:49 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu
Powód: Zmiana tytułu
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
uszkodzony pendriv
Patrzałeś może:
http://www.hotfix.pl/naprawa-pendrive-d ... h-a249.htm
http://www.hotfix.pl/naprawa-pendrive-d ... h-a249.htm
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- greh
- Kontaktowanie:
uszkodzony pendriv
A może to jakaś podróbka? 

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
uszkodzony pendriv
w tym programie http://www.hotfix.pl/naprawa-pendrive-d ... h-a249.htm niestety na dzień dobry nie widzi pamięci pendriva!Ico dalej jest jeszcze jakiś sposobik???
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
- rokko
- Kontaktowanie:
Pod Linuksem sprawdź czy w ogóle jest wykrywany pendrive. Boot z płyty np. Linux Mint Live CD lub inna dystrybucja. Odpalić wiersz poleceń i wpisać: lsusb, jak pendrive nie widać tzn. na liście nie ma wzmianki o nim, zapewne uszkodzona elektronika i pendrive nadaje się tylko na śmietnik. Apeluję też żeby nie chwytać okazji bo wielu już złapało się na to, chciało oszczędzić grosza a tutaj zonk. Lepiej wydać parę groszy więcej i kupić coś markowego.
Możesz też sprawdzić pod Windows, włóż pendrive do USB, Start => Uruchom => devmgmt.msc, następnie WIdok => Pokaż ukryte urządzenia. Jak na liście nie ma pendrive zonk.
Trzeci sposób, via BIOS, jak urządzenie jest wykryte jego nazwa i identyfikator musi widnieć na liście (nie wszystkie biosy to pokazują).
Możesz też sprawdzić pod Windows, włóż pendrive do USB, Start => Uruchom => devmgmt.msc, następnie WIdok => Pokaż ukryte urządzenia. Jak na liście nie ma pendrive zonk.
Trzeci sposób, via BIOS, jak urządzenie jest wykryte jego nazwa i identyfikator musi widnieć na liście (nie wszystkie biosy to pokazują).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
witaM PONOWNIE.więc sprawdziłem pendriv w windows jest widoczny pod ukrytymi urządzeniami:)
a teraz jesli chodzi o jego numery VID = 090C PID = 3000
pozdrawiam
a teraz jesli chodzi o jego numery VID = 090C PID = 3000
pozdrawiam
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Być może on pomoże Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ale podaj dokładny model tego pendrivea
Ale podaj dokładny model tego pendrivea
-
platinet 32Gb .chyba wygłupiłem się kupując jakis taki ale zobaczymy czy jeszcze da sie cos zrobić zobacze wieczorem teraz zmykam do pracy.pozdrawiam
-
A tak w ogole to sformatowales go do jakiego typu partycji?
-
- Reklama