uszkodzony plik .docx

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
keba

Użytkownik

uszkodzony plik .docx

Post07 mar 2014, 14:10

Mam problem z otwarciem pliku z tekstem, który nagle z niewiadomych powodów z formatu .docx stał się .rtf'em. Plik niby ma swoją pierwotną wielkość ale po otwarciu w Wordzie całość jest niewidzialna. Jestem kompletnie zielona i próbowałam jedynie ponownie skonwertować plik w wyniku czego dostałam tylko ciąg ########. Proszę o jakieś wskazówki co (i czy w ogóle cokolwiek) da się z tym zrobić.

Awatar użytkownika
Lena

Globalny Moderator

uszkodzony plik .docx

Post07 mar 2014, 14:45

Spróbuj otworzyć ten plik w notatniku.

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

uszkodzony plik .docx

Post07 mar 2014, 14:53

Witam. Plik .rtf można otworzyć WordPadem .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

keba

Użytkownik

uszkodzony plik .docx

Post07 mar 2014, 17:35

W obu przypadkach efekt jest ten sam: coś w tym dokumencie niby jest i niby reaguje np. na zmianę wielkości czcionki ale jest przezroczyste. Generalnie cały problem pojawił się w momencie, kiedy przerzuciłam plik z jednego folderu do drugiego (wciąż ten sam dysk). Próbowałam użyć "przywrócenia poprzednich wersji" oraz 'odzyskiwania tekstu z dowolnego pliku" ale nic nie pomaga.
Może warto użyć jakiegoś programu do odzyskiwania? Jeśli tak to jakiego i czy nie pogorszy to sytuacji (pomimo pracy na skopiowanej wersji)?

• Reklama

Wróć do „Problemy”