mam problem z laptopem żony. Nagle zostały utracone uprawnienia administratora.
Nic nie było instalowane, nie grzebane w systemie. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.
Być może problem pojawił się po podpięciu jakiegoś urządzenia pod USB albo przez windows update...
Co ciekawe w panelu sterowania konto widnieje jako administrator, we właściwościach plików również administrator ma niby do wszystkiego dostęp. W rzeczywistości nie mogę za wiele zrobić.
Próbowałem z "mmc". Wybrałem przystawkę użytkownicy i grupy, kliknąłem na zakończ i pojawia się komunikat:
"Na tym komputerze jest zainstalowany system Windows 7 Home Premium. Przystawka nie może być używana".
Nie mogę nic odinstalować. Jak chcę to zrobić przez panel sterowania to wyskakuje komunikat:
"nie masz występujących uprawnień..."
Do programu Your Unistaller 7 nie mogę w ogóle wejść:
"Error 5. Failed to execute target process".
Próba rozpakowania czegoś za pomocą WinRAR:
"nie można uzyskać dostępu..."
Skanowałem komputer za pomocą eset nod i malwarebytes. Coś tam wykryło i wyleczyło, ale nie pamiętam co.
Zrobiłem skany za pomocą kilku programów.
Niestety nie mogę dać logów z OTL, ponieważ skanowanie trwa w nieskończoność. Na dole na pasku jest:
all users/application data/application data/... i tak skanuje w kółko to application data. Doszło do momentu jak było ich chyba 5 i po 3-4h wyłączyłem program.
Zamieszczam logi z ADWCleaner, FRST i TDSS Kiler:
ADW
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
FRST
Addition
Shortcut
TDSS
Bardzo proszę o pomoc