Witam,
mam taki problem, że na laptopie Acer TravelMate 2490 Vista Home Premium, napęd DVDRW:
1. we właściwościach "menedżera urzadzeń" widzi jako Slimtype DVDRW SSM-8515S ATA Device (typ urządzenia: stacja dysków CD-ROM/DVD; producent: standardowe stacje dysków CD-ROM)
2. w "moim komputerze" widzi jako "stacja dysków DVD RW"
3. natomiast Windows DVD Maker nie wykrywa napędu DVD/RW. Jedynie w "moim komputerze" pojawia się ikona "nagraj na dysku CD".
Niestety nie wiem, czy problem występuje od początku, gdyż wcześniej nie wykorzystywałem na tym komputerze nagrywarki DVDRW.
Do tej pory reinstalowałem IDE oraz napęd, ale nie przyniosło to poprawy.
Będę wdzięczny za pomoc.
Czarek
Vista i DVDRW tylko jako CDRW
- rokko
- Kontaktowanie:
Vista i DVDRW tylko jako CDRW
natomiast Windows DVD Maker nie wykrywa napędu DVD/RW. Jedynie w "moim komputerze" pojawia się ikona "nagraj na dysku CD".
Jeśli urządzenie jest wykrywane zarówno przez BIOS, jak i w systemie (nie ma znaków zapytania w menedżer urządzeń), to nie widzę przeszkód, aby DVD Maker nie wykrywał napędu. Przeczytaj instrukcję =>http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/Burn-a-DVD-Video-disc-with-Windows-DVD-Maker
Co do opcji "nagraj na dysku CD", jest to przyjęte nazewnictwo funkcji nagrywania w systemie Windows Vista i nazwa nijak ma się do uszczerbku na funkcjonalności (brak możliwości nagrywania na płytach DVD).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama