Mam problem z moim laptopem.
Pojawil sie komunikat, ze sa problemy z zabezpieczeniami. AVG pokazal ze ma wylaczona ochrone. Chcialam ja wlaczyc ale laptop sie zawiesil. Wylaczylam go wiec przyciskiem ON/OFF. Wlaczylam z powrotem laptopa i ta sama sytuacja.
Po tym juz mi sie nie wlacza windows. Laptop sie uruchamia, zrobil naprawe, pokazal ze 'wolumin systemowy na dysku jest uszkodzony' i pojawia sie 'Microsoft Corporation' i laduje sie w nieskonczonosc.
Nie mam plytki z Vista, Recovery Disc czy jak on sie nazywa jest sprzed wielu lat. Czy ktos wie czy da sie tego laptopa naprawic i co zrobic zeby nie utracic danych na laptopie? Dodam tylko, ze nie bardzo znam sie na komputerach
Z gory dziekuje.
Vista - wolumin systemowy na dysku jest uszkodzony
-
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Naciskaj jeszcze f8 przy startowaniu lapka, wybierz tryb awaryjny i z jego poziomu przywracanie systemu.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Dzieki za odpowiedz. Sprobuje jak bede w domu.
Przy przywracaniu systemu nie potrzebuje zadnej plyty, nie strace zadnych danych?
Pytam bo boje sie namieszac a chce sprobowac sama najpierw, a dopiero potem jak mi nie wyjdzie to oddam do kogos do naprawy.
Robilam to kilka dni temu wiec juz nie pamietam. Probowalam chyba wlasnie przywrocic system z opcja do jakiejs konkretnej daty, ale nic mi sie nie pojawilo na ekranie...
Przy przywracaniu systemu nie potrzebuje zadnej plyty, nie strace zadnych danych?
Pytam bo boje sie namieszac a chce sprobowac sama najpierw, a dopiero potem jak mi nie wyjdzie to oddam do kogos do naprawy.
Robilam to kilka dni temu wiec juz nie pamietam. Probowalam chyba wlasnie przywrocic system z opcja do jakiejs konkretnej daty, ale nic mi sie nie pojawilo na ekranie...
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Xenaa pisze:Przy przywracaniu systemu nie potrzebuje zadnej plyty, nie strace zadnych danych?
Dane osobiste przewaznie nie są "dotykane" po prostu zrobi się przywracanie i zobaczysz efekty ale tutaj raczej posypał się system i bez płytki raczej nic nie zrobisz.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
To moze od razu sobie dam spokoj i poprosze kogos o naprawienie.
Dzieki
Dzieki
-
- Reklama