Wentylatory w zasilaczu nawiewa czy wywiewa?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
lucash

Użytkownik

Wentylatory w zasilaczu nawiewa czy wywiewa?

Post31 sty 2011, 14:30

witam, padł mi zasilacz i chce kupic nowy jakis 400W, w starym zasilaczu wentylator był na ZEWNĄTRZ komputera (wiał do ściany) a teraz przeglądając nowe zasilacze znaczna większość ma wentylatory DO ŚRODKA i moje pytanie...jak to wszystko sie ma do cyrkulacji powietrza? ktore są lepsze? jestem zielony i myślałem ze jak jest skierowany do wewnątrz to ciepłe powietrze wieje na podzespoły i mogą byc potem problemy jakieś...pomóżcie

Fix00ser

VIP

wentylatory w zasilaczu

Post31 sty 2011, 18:54

z tego co pamętam to standard ATX nie przewiduje w zasilaczach wentylatorów nawiewnych tylko wyciągowe
które kierują strumień na zewnątrz obudowy pomimo różnych punktów jego umiejscowienia
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

wentylatory w zasilaczu

Post01 lut 2011, 18:48

Tzn mają w środku, od spodu zaraz obok procesora i one zasysają zaraz od niego powietrze. Żaden nie nawiewa z pewnością do środka. A co do tego jaki wybierać, to jak zawsze, te z dobrej listy: sprzet-komputerowy/spis-dobrych-i-zlych-zasilaczy-t160.html
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”