Wentylatory w zasilaczu nawiewa czy wywiewa?
-
Wentylatory w zasilaczu nawiewa czy wywiewa?
witam, padł mi zasilacz i chce kupic nowy jakis 400W, w starym zasilaczu wentylator był na ZEWNĄTRZ komputera (wiał do ściany) a teraz przeglądając nowe zasilacze znaczna większość ma wentylatory DO ŚRODKA i moje pytanie...jak to wszystko sie ma do cyrkulacji powietrza? ktore są lepsze? jestem zielony i myślałem ze jak jest skierowany do wewnątrz to ciepłe powietrze wieje na podzespoły i mogą byc potem problemy jakieś...pomóżcie
-
wentylatory w zasilaczu
z tego co pamętam to standard ATX nie przewiduje w zasilaczach wentylatorów nawiewnych tylko wyciągowe
które kierują strumień na zewnątrz obudowy pomimo różnych punktów jego umiejscowienia
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
które kierują strumień na zewnątrz obudowy pomimo różnych punktów jego umiejscowienia
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
wentylatory w zasilaczu
Tzn mają w środku, od spodu zaraz obok procesora i one zasysają zaraz od niego powietrze. Żaden nie nawiewa z pewnością do środka. A co do tego jaki wybierać, to jak zawsze, te z dobrej listy: sprzet-komputerowy/spis-dobrych-i-zlych-zasilaczy-t160.html
-
- Reklama