Wielki problem z CMI8738/C3DX PC I AUDIO

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
drakulla

Użytkownik

Post15 paź 2013, 19:22

Otóż tak, niedawno formatowałem system i gdy próbowałem zainstalować sterowniki poprzez Dodaj sprzęt wyszukuje mi sterowniki instaluje je aż tu nagle na ostatnim pliku do pobrania ścina mi komputer i nie mogę nic zrobić. Jak restartuje komputer to w ogóle mi się nie włącza. Ładuje się normalnie do etapu Windows. Wtedy mam czarny ekran i ani rusz. Więc przywróciłem ostatni działający moment w komputerze i znowu włączam komputer tym razem przez tryb awaryjny. Tam instalacja przebiega pomyślnie, lecz gdy restartuje komputer znowu mam czarny ekran. Wcześniej były drobne problemy z tą kartą ponieważ przed restartem po zainstalowaniu sterowników też był czarny ekran ale po ok 1-2 minutach komputer się włączał.

Sprzęt:

System:
Microsoft Windows XP Professional Wersja 2002 Serwis Pack 3
Komputer:
System manufacturer
System producer name
AMD Athlon(tm) 64 Processor
2 010MHz
1,00 GB Ram

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Drakulla

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post15 paź 2013, 19:37

Witam . Nie bardzo wiem jakie zainstalowałeś sterowniki ale odinstaluj je i spróbuj zainstalować sterowniki z tej strony Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

drakulla

Użytkownik

Post15 paź 2013, 20:43

Pobrałem i chciałem zainstalować. Wyskoczyło mi że komputer chce się zrestartować żeby usunąć sterowniki. Postanowiłem je usunąć manualnie. Kiedy to zrobiłem i ponownie uruchamiałem program wyskakuje mi No PCI Audio device found. Nothing to do. Nie rozumiem o co chodzi... Przed chwilą pisało że wszystko dobrze a teraz że nie wykrywa...

A sterowniki instalowałem z płyty która była dołączona do karty dźwiękowej.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post15 paź 2013, 21:22

Zobacz ten sterownik podany wcześniej. Jeśli nie ruszy to podaj model płyty głównej.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”