wifi->pc->router-> wifi dom

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
kryspiss

Użytkownik

Post02 cze 2014, 20:30

witam mam takie pytanko czy do się założyć sieć wi-fi w domu pobierajać internet z hot-spot np.
używam anteny Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników cos tego typu
udaje mi się to zrobić w sposób taki:
pobieram internet z hot spotu przez właśnie taką antenę ,podpinam swój tele "htc desire z "pod pc wybieram opcję internet z pc i następnie uruchamiam aplikacje hot-spot w tele i w ten sposób mam wi fi w domu .
No i chciał bym zastąpić swój tele np routerem i nie wiem czy jest to możliwe czytałem na forum ze opcja
antena ->router-> pc i siec wifi domowa. odpada gdyż do anteny potrzebne są sterowniki
więc zastanawiam się czy dało by się założyć internet w podobny sposób jak z tele.
antena->pc->router-> wi-fi(domowe) (router podpiąć do pc przez kabel sieciowy np )
najlepiej w taki sposób żeby dało się sterowac komputerem za pomoca tele w taki sposob Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. :D :D
Proszę was o pomoc gdyż wiem ze jesteście najlepsi. napiszcie co myślicie na ten temat .
z góry dziękuje i proszę o pomoc .

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post02 cze 2014, 22:42

hmm, można ale nie z tą anteną, bo ta antena to zapewne też karta sieciowa. Można to zrobić z obecną anteną poprzez wpięcie jej do komputera, potem zainstalowania, a następnie po wejściu na nią w centrum sieci udostępnić ją jako połączenie Internetowe do kabla ethernet, tam już router i rozesłać sieć w domu.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

kryspiss

Użytkownik

Post06 cze 2014, 00:36

tak masz racje to tez karta sieciowa .Tak i myślałem tylko nie byłem pewien czy mogę sygnał dać od pc do routera gdyż nigdy nie miałem z nimi do czynienia ,a chciałem upewnić się przed zakupem :D :D \
Bardzo dziękuję za odpowiedz , jak zwykle szybko , zawsze można na was liczyć i się podpytać :clap: :clap: najlepsze forum tego typu jakie jest :D :D
przepraszam ze po 2 dniach odpisuje ale praca i praca po pracy ...
dzięki za pomoc :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”