Cześć, przeniosłem się z XP'ka na 7-kę, no i nie mam dźwięku, sterowniki wgrane, wgrał się najpierw ten z Windows Update, a potem wgrałem z internetu i nadal nie ma...
Płyta główna: Gigabyte GA-8i848p-g, revu nie pamiętam, a nie będę wyciągać obudowy o tej porze...
Integra dźwiękowa: Realtek AC97
Wgrany sterownik: tylko do tego realteka wgrywałem, bo dla płyty głównej nie ma wsparcia oficjalnego, a nie znam innych źródeł... Wgrany z windows update jakiś, oraz Realtek AC'97 Audio Codecs 6305 no i nic nie dało...
Podłączałem słuchawki, cisza, głośniki, cisza. Jak próbuję przez wzmacniacz to jest tylko bzzzzzzzbzbzbbzzzzzzz...
Co robić? Na XP'ku miałem dźwięk, po formacie już nie, na 7-kę przeniosłem się ze względu na koniec wsparcia dla XP'ka...
W menadżerze urządzeń brak żółtych znaczków przy żadnym z urządzeń.
Windows 7 - Brak dźwięku
- XMan
Windows 7 - Brak dźwięku
Wgrany sterownik: tylko do tego realteka wgrywałem, bo dla płyty głównej nie ma wsparcia oficjalnego, a nie znam innych źródeł... Wgrany z windows update jakiś, oraz Realtek AC'97 Audio Codecs 6305 no i nic nie dało...
Tak, na stronie producenta płyty nie ma wsparcia na Windows 7.
Zainstalowałeś Chipset oraz SP1 ?
Wrzuć screeny z:
1. Programy i funkcje (wszystko).
2. Start --> Panel sterowania --> System.
-
Windows 7 - Brak dźwięku

SP1 mam standardowo zaimpletowany, Chipset? Coś tam wgrywałem tylko nie wiem czy dobre, bo korzystałem z EasyDriver.
- XMan
Windows 7 - Brak dźwięku
Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
P.S. proponuję jeszcze dołożyć 1.5 GB RAM-u ponieważ to co obecnie posiadasz wystarcza
na Windows XP a nie na Windows 7 32 bit
P.S. proponuję jeszcze dołożyć 1.5 GB RAM-u ponieważ to co obecnie posiadasz wystarcza
na Windows XP a nie na Windows 7 32 bit

-
Windows 7 - Brak dźwięku
Od dawna przybieram się do zakupu ram'u, ale moja płyta główna obsługuje tylko 2Gb najwięcej... Do tego DDR... Muszę się przełożyć na nowszy sprzęt, bo na tym to i w nic nie pogram, i nic nie popracuję w jakimś Eclipse przy kodowaniu albo coś...
@EDIT
Instalacja K-Lite-a nic nie dała.
@EDIT
Instalacja K-Lite-a nic nie dała.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Windows 7 - Brak dźwięku
JesteZawirusowany pisze: Realtek AC'97 Audio Codecs 6305
to są stery które realtek ma na swej stronie pod tą karte, dziwne ze nie działa.
Sprawdz programem DriverMax po rejestracji jest darmowy, od być może znajdzie jakiś lepszy sterownik.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Windows 7 - Brak dźwięku
Czyli rozumiem, że odinstalować ten aktualny sterownik? K-Lite-a też?
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Windows 7 - Brak dźwięku
sterownik odinstaluj realteka a kodeki zostaw. Potem zobacz co ten program wymyśli.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Windows 7 - Brak dźwięku
Nic nie dało. Po tym co nic nie dało, usunąłem wszystko, w menadżerze urządzeń odinstalowałem z zaznaczeniem usunięcia sterowników urządzenie, po restarcie kompa wgrał się sterownik ten od Windowsa, nadal nic. Chyba nie ma na to rozwiązania, więc nie ma co drążyć temat, bo wydaje mi się, że to strata czasu. Temat do zamknięcia.
- lewy
Windows 7 - Brak dźwięku
Poczekaj, a w menedżerze urządzeń są jeszcze jakieś znaki zapytania lub wykrzykniki?
- XMan
Windows 7 - Brak dźwięku
Zrób jeszcze tak:
wyłącz w Menedżerze urządzeń kartę dźwiękową PPM (prawym przyciskiem myszki) przy rozwiniętym
Kontrolery dźwięku, wideo i gier --> zrestartuj komputer i włącz.
Wrzucam screena z Windows XP bo akurat takiego miałem a na Windows 7 nie mogłem zrobić:

wyłącz w Menedżerze urządzeń kartę dźwiękową PPM (prawym przyciskiem myszki) przy rozwiniętym
Wrzucam screena z Windows XP bo akurat takiego miałem a na Windows 7 nie mogłem zrobić:

-
Windows 7 - Brak dźwięku
lewy pisze:Poczekaj, a w menedżerze urządzeń są jeszcze jakieś znaki zapytania lub wykrzykniki?
Nic nie ma. Nawet gdyby, to Windows sam by mi to uzupełnił bo korzystam z Windows Update.
XMan pisze:Zrób jeszcze tak:
Spróbowałem, nic nie dało, może zrobić format i wszystko od nowa krok po kroku? Dobrze by było jak by ktoś teraz napisał możliwe rozwiązania, po formacie.
@EDIT!
Z racji, że mam pendrive 8GB, mogę pobrać jakiegoś Linuxa, i spróbować czy na nim jest dźwięk, doradzicie jakiegoś?
- XMan
Windows 7 - Brak dźwięku
Z racji, że mam pendrive 8GB, mogę pobrać jakiegoś Linuxa, i spróbować czy na nim jest dźwięk, doradzicie jakiegoś?
http://www.hotfix.pl/sprawdzenie-dzwiek ... d-a335.htm
W razie problemu proponuję skontaktować się z autorem poradnika djkamil09061991

Wcześniej jeszcze proponuję sprawdzić czy masz ją włączoną w BIOS-ie:
http://www.hotfix.pl/podlaczenie-nowej- ... e--a76.htm
Poradnik opisuje wyłączenie zintegrowanej a Ty sprawdzasz czy masz zintegrowaną włączoną...
-
Windows 7 - Brak dźwięku
Mam włączoną w BIOSie, sprawdzałem, z resztą na zdrowy rozum, jeżeli wyszukuje w menadżerze urządzeń, oraz nie ma w ikonce dźwięku automatycznego włączania diagnostyki, bo pewnie by wykryło, że nie ma urządzenia audio.
Dobra, to spróbuję z tym Ubuntu, dzięki za poradnik, nie wiem ile mi się to zejdzie więc nie powiem około której będę, dzięki mimo wszystko za zainteresowanie.
-- 04 mar 2014, 17:16 --
Sprawżłem, na linuksie nie ma dźwięku tak jak na 7. Postanowiłem, że wrzucę pod PCI kartę dźwiękową, ale też nie ma dźwięku, karta dźwiękowa to Creative AudioPCI (ES1371, ES1373) (WDM) tak pisze w menadżerze urządzeń. Nie dogrywałem do niej żadnych sterowników. Jej identyfikatory to VEN 1274 oraz DEV 5880. Próbowałem też z tą Creative na linuksie, również nie było dźwięku. Co się dzieje?
Dobra, to spróbuję z tym Ubuntu, dzięki za poradnik, nie wiem ile mi się to zejdzie więc nie powiem około której będę, dzięki mimo wszystko za zainteresowanie.
-- 04 mar 2014, 17:16 --
Sprawżłem, na linuksie nie ma dźwięku tak jak na 7. Postanowiłem, że wrzucę pod PCI kartę dźwiękową, ale też nie ma dźwięku, karta dźwiękowa to Creative AudioPCI (ES1371, ES1373) (WDM) tak pisze w menadżerze urządzeń. Nie dogrywałem do niej żadnych sterowników. Jej identyfikatory to VEN 1274 oraz DEV 5880. Próbowałem też z tą Creative na linuksie, również nie było dźwięku. Co się dzieje?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
- Reklama