Windows 7 nie widzi karty graficznej

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
weteranzr

Użytkownik

Post30 paź 2011, 08:14

Witam!
Po zainstalowaniu Windows 7 (32 bit), system widzi tylko standardowa karte graficzna VGA, nie widzi mojej Ati readon HD 3600 series . Instalowałem sterowniki ale to nie pomogło. Nie mogę odpalić żadnej gierki :( Cały czas oglądam temat więc gdyby ktoś coś wiedział i miał pytania proszę pisać.

Awatar użytkownika
kliszka

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post30 paź 2011, 08:15

podaj dokładną nazwę płyty głównej
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.- Stanisław Lem

weteranzr

Użytkownik

Post30 paź 2011, 08:32

Skąd mam wziąść tą informacje?
Próbowałem programem everest (wyskakuje mi że potrzebne mi corporation edition) i przez systeminfo (ale tam nie ma informacji o płycie)

Awatar użytkownika
kliszka

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post30 paź 2011, 08:36

możesz to zrobić programem Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - zakładka Mainboard , albo zdjąć bok obudowy i zobaczyć co jest napisane na płycie głównej . Jakie sterowniki instalowałeś po postawieniu systemu ?
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.- Stanisław Lem

weteranzr

Użytkownik

Post30 paź 2011, 08:50

Jedynie te z oficjalnej stronki dla mojego modelu karty Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a co do płyty to Model ConRoe865PE
@Edit
To przez kartę zintegrowaną tą VGA wykrywa ją windows a blokuję nowszą. Wiem odkryłem Amerykę :D

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post30 paź 2011, 08:54

No to jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś, wyłącz integrę w biosie ;)
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

weteranzr

Użytkownik

Post30 paź 2011, 08:59

mógłbyś mi wyjaśnić to krok po kroku? Jestem lewy:D

Awatar użytkownika
kliszka

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post30 paź 2011, 09:07

Na stronie producenta płyty nie ma wsparcia dla twojego systemu operacyjnego jakim jest Windows 7 - sprawdź w Menadżerze Urządzeń czy masz jakieś znaki zapytania lub wykrzykniki .
P.S - ta płyta nie ma zintegrowanej grafiki - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

weteranzr

Użytkownik

Post30 paź 2011, 09:21

Właśnie nic nie ma w menadżerze tylko Standardowa karta graficzna VGA (pod kartą graficzną tak jak napisałem wcześniej) to dziwne bo na windows xp wszystko działało okej a teraz nie wykrywa karty graficznej ... Może muszę jakieś wejście podmienić czy coś? Jak myślicie czy to kłopot czysto systemowy (lecz tak jak wspominałem wcześniej na xp wszystko śmigało) :think:

Awatar użytkownika
kliszka

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post30 paź 2011, 09:24

odinstaluj sterowniki dla karty graficznej ,które już zainstalowałeś , przeczyść rejestr systemowy CCleaner-em , zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - restart komputera , dopiero teraz zainstalujesz sterowniki karty graficznej ze strony producenta.
P.S - na XP -ku śmigało ale na 7 nie musi - brak wsparcia technicznego - sprzętowego dla tego systemu.

weteranzr

Użytkownik

Post30 paź 2011, 10:08

@Edit
Jednak działa Hurra!:D Dziękuje za pomoc! :D Jestem niezmiernie wdzięczny!!!

• Reklama

Wróć do „Problemy”