Windows 7 - nie wyświetlają się znaki klawiszami Alt + numer

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
stefan

Użytkownik

Post16 sty 2012, 19:40

Nie mogę na klawiaturze w W7 wydrukować znaków (np. znaków kart do brydża) za pomocą Alt + numer.
Jak to jest możliwe w XP. Proszę uprzejmie o pomoc, możliwie przystępnie - nie jestem zbyt biegły w komputerze. Z góry dziękuję.
Stefan.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post16 sty 2012, 22:24

Masz ustawiony układ klawiatury Polski Programisty? Sprawdzasz obydwa ALTy? Jaką Masz klawiaturę (model)?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post17 sty 2012, 00:52

To działa !!!! ♠♣♦♥ . U mnie jest to tak ( Win7 ) . Np. ♠ trzymając lewego Alta naciskam 6 i puszczam Alta . I tak jest z resztą znaków ♣ 5 , ♦ 4 , ♥ 3 . Pod innymi cyframi są różne fajne znaki np. ☺1, ☻2, •7, ◘8,○9 .
Aha zapomniałem dodać , ze to działa u mnie tylko z klawiszami z bloku numerycznego .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

stefan

Użytkownik

Post17 sty 2012, 10:46

Tak, to działa. Masz rację, Leon. Dziękuję.
To zależy od edytora tekstu. Ja próbowałem w Word Pad.
Przepraszam za zamieszanie.
Pozdrawiam.
S.

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post17 sty 2012, 12:07

Żadne zamieszanie . W Word Pad też to działa tylko zależy od ustawionej czcionki . Jak zmieniłem (nie pamiętam z jakiej) na Arial to zadziałało . Znaczy ten sposób działa w zależności od ustawionego zestawu znaków ( czcionki ) .
Różny zestaw daje inne efekty w postaci znaków graficznych .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

• Reklama

Wróć do „Problemy”