Witam, Mam problem z zainstalowaniem sterowników do karty graficznej ( XFX ATI RADEON HD4650 1GB AGP DDR2 2xDVI ) Komputer uważa tą kartę jako ,, Standardowa karta graficzna na rodzajowy monitor PnP " Próbowałem instalować sterowniki ze strony producenta (AMD) lecz nic to nie pomogło. Ręczne instalowanie sterownika poprzez menadżer urządzeń także nie pomaga ponieważ podczas próby pojawia się komunikat:
( System Windows odnalazł oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia, ale napotkał błąd podczas próby zainstalowania go.
ATI Mobility Radeon HD4650
Sterownik wybrany dla tego urządzenia nie współpracuje z tą wersją systemu Windows )
Aktualizacja sterownika z menadżera urządzeń jest niemożliwa ponieważ podczas próby aktualizacji komputer jasno oznajmia iż ma już zainstalowany najlepszy sterownik dla tej karty.
- Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Posiadam komputer stacjonarny z poniższymi parametrami :
- Windows 7 Ultimate Service Pack 1
- Procesor AMD Athlon(tm) 64 Procesor 3700+ 2.20 GHz
- Pamięć Ram 2.00 GB
- Typ systemu: 64- bitowy system operacjyjny
- Pyta główna Asusa ze slotem (AGP)
Szczegółowe informacje o parametrach mojego PC wykonane przy pomocy programu CPU-Z :
Proszę o jakieś sugestie lub ewentualną pomoc w tej sprawie....
Windows 7 Ultimate 64 bit - Standardowa karta graficzna VGA
-
- leon1956
Witam . Po pierwsze jakie sterowniki do karty graficznej próbujesz zainstalować ? . Do tej karty powinieneś szukać i zainstalować starsze sterowniki . Które ? . To musisz trochę poeksperymentować . Czasami też pomaga odinstalowanie standardowej karty graficznej w menedżerze urządzeń i po ponownym uruchomieniu komputera zainstalować stery do ATI . Podobne problemy miałem ze starszym laptopem z karą ATI i Win7 . Za którymś razem udało się .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Po odinstalowaniu standardowej karty graficznej z menadżera urządzeń przystąpiłem do ponownego rozruchu systemu. Jednakże po przejściu przez proces uruchamiania i pojawieniu się pulpitu komputer automatycznie sam instaluje standardową kartę graficzną. Chyba raczej nie da się komputera upośledzić od automatycznego instalowania sterowników..
Zasadniczo próbowałem instalować i nowe i starsze sterowniki w normalny sposób przy pomocy aktualizacji i na tzw. sztywno, wyszukując ręcznie zainstalowanego sterownika na dysku. System postawiłem na nowo więc może nie ma jakiegoś innego sterownika? Jak do tej pory mam zainstalowane: (JAVA 8), (NAJNOWSZY DIRECT 11), (STEROWNIK AUDIO RELATEK), (ADOBE FLASH PLAYER) .
Zasadniczo próbowałem instalować i nowe i starsze sterowniki w normalny sposób przy pomocy aktualizacji i na tzw. sztywno, wyszukując ręcznie zainstalowanego sterownika na dysku. System postawiłem na nowo więc może nie ma jakiegoś innego sterownika? Jak do tej pory mam zainstalowane: (JAVA 8), (NAJNOWSZY DIRECT 11), (STEROWNIK AUDIO RELATEK), (ADOBE FLASH PLAYER) .
- XMan
Wrzuć jeszcze screeny z Programy i funkcje.
-
- XMan
1. Wyłącz całkowicie aktualizacje automatyczne.
2. Odłącz internet z sieci.
Nie będą już się aktualizować/pobierać sterowniki.
3. Odinstaluj sterowniki VGA.
4. Sprawdź instalację pobranych sterowników do karty graficznej ATI Mobility Radeon HD4650
na 64-bit.
(najnowszych oraz starszych)
Po instalacji włącz internet.
2. Odłącz internet z sieci.
Nie będą już się aktualizować/pobierać sterowniki.
3. Odinstaluj sterowniki VGA.
4. Sprawdź instalację pobranych sterowników do karty graficznej ATI Mobility Radeon HD4650
na 64-bit.
(najnowszych oraz starszych)
Po instalacji włącz internet.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Możesz coś wyjaśnic? W tym temacie:
post191467.html#p191467
napisałes:
O co chodzi? To jest ta sama karta? czy ten sam model kupiłes i jest ten sam problem bo czegoś tu nie rozumiem.
post191467.html#p191467
napisałes:
Jeden ze sterowników które pobrałem z AMD zadziałały.
Aczkolwiek nic mi z zainstalowania tej karty nie przyjdzie gdyż okazało się że ta karta którą oczywiście kupiłem na Allegro była o połowę słabsza niż sprzedający ją opisał.
O co chodzi? To jest ta sama karta? czy ten sam model kupiłes i jest ten sam problem bo czegoś tu nie rozumiem.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
Nie zauważyłem poprzedniego tematu.
Faktycznie że coś jest nie tak
Faktycznie że coś jest nie tak

-
Wcześniejszy artykuł dotyczył (Radeon HD4650 1GB SAPPHIRE AGP DDR2) który i tak zwróciłem sprzedawcy ponieważ przedstawił parametry tej karty jako 1024mb a okazało się iż miała tylko 512mb pamięci.
Ta karta o której rozpocząłem teraz post ( XFX ATI RADEON HD4650 1GB AGP DDR2 2xDVI ) ma identyczny problem jak z wcześniejszą kartą, lecz tym razem nie mam już żadnych pomysłów na uruchomienie jej. Żaden z instalowanych dotychczas sterowników (AMD) nie mają krzty chęci współpracy...
Ta karta o której rozpocząłem teraz post ( XFX ATI RADEON HD4650 1GB AGP DDR2 2xDVI ) ma identyczny problem jak z wcześniejszą kartą, lecz tym razem nie mam już żadnych pomysłów na uruchomienie jej. Żaden z instalowanych dotychczas sterowników (AMD) nie mają krzty chęci współpracy...
- XMan
Sprawdzałeś:
Zmiana karty graficznej na nową. Wyłączenie zintegrowanej karty graficznej w BIOS-ie.
Zainstalowałeś sterowniki do płyty głównej tzw. Chipset ?
Zmiana karty graficznej na nową. Wyłączenie zintegrowanej karty graficznej w BIOS-ie.
Zainstalowałeś sterowniki do płyty głównej tzw. Chipset ?
-
Szczerze to nie mam pojęcia co to jest ten chipset... I chyba nigdy za mojej kadencji nie było nic takiego instalowane...
Btw... Czy po instalacji na nowo całego systemu należy ten chipset instalować? A jeżeli tak to gdzie go znajdę O_o?
Btw... Czy po instalacji na nowo całego systemu należy ten chipset instalować? A jeżeli tak to gdzie go znajdę O_o?
- XMan
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Chipset należy instalować w pierwszej kolejności a jeżeli nie był zainstalowany to możesz
również później.
Ostatni na Twoją płytę jest z Visty.
Sprawdź:

Po instalacji uruchom ponownie komputer...
W razie problemów nie instaluj.
Prawidłowo zmieniłeś nową kartę graficzną wg. powyżej podanego poradnika ?
Chyba nie, ponieważ jest widoczna standardowa karta graficzna VGA ?
Wydajność i niezawodność komputera w znaczącej mierze zależy od tego układu. Układ ten organizuje przepływ informacji pomiędzy poszczególnymi podzespołami jednostki centralnej.
Chipset należy instalować w pierwszej kolejności a jeżeli nie był zainstalowany to możesz
również później.
Ostatni na Twoją płytę jest z Visty.
Sprawdź:

Po instalacji uruchom ponownie komputer...
W razie problemów nie instaluj.
Prawidłowo zmieniłeś nową kartę graficzną wg. powyżej podanego poradnika ?
Chyba nie, ponieważ jest widoczna standardowa karta graficzna VGA ?
-
Dysk twardy został dwukrotnie sformatowany zanim zainstalowałem win 7 ultimate.
A System instalowałem już na tej karcie graficznej... Za chwilkę sprawdzę ten link...
-- 14 kwi 2015, 11:11 --
Niestety podczas próby wyskakuje błąd przerywający instalację:
A System instalowałem już na tej karcie graficznej... Za chwilkę sprawdzę ten link...
-- 14 kwi 2015, 11:11 --
Niestety podczas próby wyskakuje błąd przerywający instalację:
- XMan
Nie instaluj, być może że już został zainstalowany przez Windows Update.
A co z tym ?
Nie widzę wyłączonej w BIOS-ie karty VGA oraz włączonej ATI Mobility Radeon HD4650
A co z tym ?
Nie widzę wyłączonej w BIOS-ie karty VGA oraz włączonej ATI Mobility Radeon HD4650

-
http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-grafi ... e--a74.htm
Czytałem ten artykuł i podążyłem za jego wskazówkami jednak w moim BIOS-ie nie ma nic o PCI-E Ani AGP czy czegoś związanego z zintegrowaną katą graficzną...
Natrafiłem jedynie na to:
Czytałem ten artykuł i podążyłem za jego wskazówkami jednak w moim BIOS-ie nie ma nic o PCI-E Ani AGP czy czegoś związanego z zintegrowaną katą graficzną...
Natrafiłem jedynie na to:
-
- Reklama