Witam
Borykam się już z tym problemem od kilku dni. Postanowiłem postawić nowy system na swoim Laptopie, gdyż był już trochę zaśmiecony. Wszystko ładnie pięknie, zainstalowałem system, wszystkie sterowniki i potrzebne programy. Na następny dzień włączam komputer, a tu nagle wisi z 5-10 minut na "Zapraszamy!" po czym czarny pulpit i sam kursor. Więc wyłączyłem i włączyłem jeszcze raz i nadal to samo. Za którymś tam razem włączył się, ale po dłuższym czasie. W tryb awaryjny wchodził normalnie. Postanowiłem postawić system jeszcze raz. Po instalowałem wszystko. Przez pierwszy dzień ok, a na następny to samo co wcześniej. Przegrzebałem internet, bawiłem się z wyłączaniem aplikacji przy starcie itp(msconfig), ale nadal było to samo. W końcu doszedłem, że winowajcą był antywirus czyli Kaspersky. Odinstalowałem go przez Tryb Awaryjny. I system normalnie ruszył i śmiga elegancko. Więc postanowiłem zainstalować AVG. Zadowolony, że już uporałem się z moim problem na następny dzień czyli dziś uruchamiam laptopa w pracy, komp normalnie się włącza natomiast zawiesza się na pulpicie można ruszać myszką, włączam aplikacje różne, ale nic się nie dzieje dopiero po 5-10 minutach wszystkie aplikacje które w tym czasie próbowałem włączyć uruchamiają się naraz. I od tej pory komp chodzi jak rakieta. Odinstalowałem AVG i jest wszystko w porządku, bardzo szybko się uruchamia i działa jak należy. Tylko teraz nie wiem co robić potrzebuje jakiegoś antyvira, a nie wiem co zainstalować. Najbardziej zależałoby mi na tym Kasperskym... Co robić?
Windows 7 Ultimate 64bit - przymulony po starcie
-
-
1. Sprawdź BIOS, dyski twarde, ruter, HTD
2. Przeskanuj c:\ skanerem antywirusowym typu Avast, Avira itp
2. Przeskanuj c:\ skanerem antywirusowym typu Avast, Avira itp
- leon1956
Witam . Spróbuj może Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników . Używam go od pewnego czasu i jestem zadowolony . Wcześniej używałem np. AVG free i innych ale za bardzo zamulały kompa . Z tym nie ma takich problemów .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Jak sprawdzić BIOS? Ruter nie ma nic do tego gdyż nie ważne jest z jakim internetem się łącze bo jest to samo.
Skanowałem cały dysk Kasperskym i nic nie było...
Chciałem korzystać z AVG, albo Kasperskiego. Nigdy nie miałem z nimi problemu. Mam AVG na netbooku który jest o wiele słabszy sprzętowo od mojego laptopa i nic nie przymula...
Skanowałem cały dysk Kasperskym i nic nie było...
Chciałem korzystać z AVG, albo Kasperskiego. Nigdy nie miałem z nimi problemu. Mam AVG na netbooku który jest o wiele słabszy sprzętowo od mojego laptopa i nic nie przymula...
- XMan
Chciałem korzystać z AVG, albo Kasperskiego.
A nie możesz jeszcze sprawdzić Microsoft Security Essentials, Avasta lub Avirę ?
Sprawdź jeszcze wyłączenie aero oraz zbędnych kompozycji wg. tego poradnika:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
kliknij aby powiększyć:
Masz jakiegoś firewalla ?
Jaką masz pamięć

-
Właśnie zainstalowałem Avasta zobaczymy jak się będzie sprawował, a przedewszystkim czy nie bedzie przymulał startu.
Owszem mogę korzystać z innego antyvira, ale dlaczego nie moge z tamtych? Dlaczego zamulają mi start? Na innych kompach działają normalnie to dla czego u mnie nie mogą?
Owszem mogę korzystać z innego antyvira, ale dlaczego nie moge z tamtych? Dlaczego zamulają mi start? Na innych kompach działają normalnie to dla czego u mnie nie mogą?
Ostatnio zmieniony 10 cze 2013, 13:11 przez h4ck3r, łącznie zmieniany 2 razy.
- XMan
Sprawdź jeszcze wyłączenie aero oraz zbędnych kompozycji wg. tego poradnika:
kliknij aby powiększyć:
-
Firewall wyłączyłem, mam 4gb ramu, a jaka to nie mam pojęcia mój latop to HP 620.
Pentium(R) Dual-Core CPU T4500 @ 2.30GHz
4gb pamieci ram
Pentium(R) Dual-Core CPU T4500 @ 2.30GHz
4gb pamieci ram
- XMan
Jeżeli wyłączyłeś aero oraz zbędne kompozycje to sprawdź jeszcze:
oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html
oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html
-
Już próbowałem bawić się tym autorunsem, tylko za bardzo nie wiem co tam mam wyłączyć? Może podeśle wam loga z tego autorunsa i powiecie co powyłączać?
Na razie zainstalowałem avasta, zrobiłem kilka restartów i jest cacy
Zobaczymy jutro.
Na razie zainstalowałem avasta, zrobiłem kilka restartów i jest cacy

- XMan
Już próbowałem bawić się tym autorunsem, tylko za bardzo nie wiem co tam mam wyłączyć? Może podeśle wam loga z tego autorunsa i powiecie co powyłączać?
Wszystko robisz tak jak pisze w temacie/poradniku, wrzucasz loga a specjaliści piszą co i jak dalej zrobić.
Wcześniej sam nic nie rób

Loga możesz wrzucić w tym temacie...
-
- seba86mu
W Autoruns odznacz:
Zakładka Logon:
Odznacz wszystko oprócz:
=> HotKeysCmds
=> avast
Zakładka Internet Explorer:
=> Odznacz wszystko (jeżeli nie korzystasz z IE)
Zakładka Scheduled Tasks:
=> Odznacz wszystko
Zakładka Services:
Odznacz wszystko oprócz:
=> avast! Antivirus
Uruchom ponownie komputer.
Mnóstwo laptopowych śmieci.
Zakładka Logon:
Odznacz wszystko oprócz:
=> HotKeysCmds
=> avast
Zakładka Internet Explorer:
=> Odznacz wszystko (jeżeli nie korzystasz z IE)
Zakładka Scheduled Tasks:
=> Odznacz wszystko
Zakładka Services:
Odznacz wszystko oprócz:
=> avast! Antivirus
Uruchom ponownie komputer.
Mnóstwo laptopowych śmieci.
-
Wczoraj zrobiłem tak jak napisałeś. Wszystko śmigalo, system jeszcze szybciej się uruchomial. Ale niestety właśnie włączyłem kompa dziś i czekam już 10 min i jeszcze się nie odmulil. ... co jest nie tak?
//
Po 15 minutach się odmulił i działa normalnie..
//
Po 15 minutach się odmulił i działa normalnie..
- XMan
Sprawdź kilka razy, jak będzie to samo to jakiś konflikt sprzętowy 
Wykonaj:
http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... m-a204.htm

Wykonaj:
http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... m-a204.htm
-
- Reklama