Windows Media Center-problem z uruchomieniem Eshell.exe

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
przemo_ck1

Użytkownik

Post01 cze 2009, 08:39

Ma problem z uruchomienim MWC, pojawiają się komunikaty (patrz zaączniki). Kompletnie nie wiem co takiego się stało. Komputer sprawdzony pod kątem wirusów oraz programem SpyBot - problemy usunięte natomiast program się nie uruchamia. może ktoś podpowie jak poradzić sobie z tym problemem. Z góry wielkie dzieki.

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Windows Media Center-problem z uruchomieniem Eshell.exe !!!

Post01 cze 2009, 10:10

tych twoich załączników nie da się zobaczyć, (bo rozdzielczość jest taka że przy normalnym powiększeniu to tylko kilka pikseli) wstaw lepiej na imageshack.us i daj linka do nich
Pozdrawiam, koleś git

przemo_ck1

Użytkownik

Re: Windows Media Center-problem z uruchomieniem Eshell.exe

Post01 cze 2009, 20:53

Wklejam zrzuty jeszcze raz, teraz powinny być dobrze widoczne. Dodam jeszcze, że mój komp od jakiegoś czasu podczas uruchamiania samoistnie się wyłącza i to kilkakrotnie zanim poprawnie załaduje Windowsa. To już dla mnie wyższa szkoła jazdy i nie wiem gdzie tkwi przyczyna.

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Post01 cze 2009, 21:01

jak dla mnie masz wyłączoną potrzebną usługę do uruchamiania tej
sprawdź w panel sterowania - narzędzia administracyjne - usługi i sprawdź czy nie masz wyłączonego jakiegoś debugera JIT czy coś innego
Pozdrawiam, koleś git

przemo_ck1

Użytkownik

Post01 cze 2009, 21:28

Sprawdziłem i nic podobnego nie znalazłem co by mogło odpowiadac tej nazwie jak również pochodne od WMCenter. Dodam, że program ten bez problemu się uruchamiał a użytkownikiem kompa jestem tylko ja. Sam już nie wiem :oops:

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post01 cze 2009, 21:39

Dodam jeszcze, że mój komp od jakiegoś czasu podczas uruchamiania samoistnie się wyłącza i to kilkakrotnie zanim poprawnie załaduje Windowsa.

Typowy objaw uszkodzenia kondensatorów lub niestablinych napieć podawanych przez zasilacz.

Podaj napięcia zasilacza za pośrednictwem aplikacji EVEREST Ultimate Edition 5.00 lub poprzez BIOS, no chyba że posiadasz miernik to wtedy przy jego pomocy, będą najbardziej wiarygodne dane -> Awaryjne uruchamianie oraz sprawdzanie zasilacza.

Oprócz tego sprawdź kondensatory -> http://www.hotfix.pl/viewpage.php?page_id=10

Dodatkowo daj dzienniki do analizy według instrukcji -> Podgląd zdarzeń - zapisywanie dzienników (XP, Vista).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

przemo_ck1

Użytkownik

Post01 cze 2009, 23:01

Zrzut ekranu dot. watrości napięć. Mam nadzieje że o to chodziło. Oraz spakowany plik dzienniki .... :roll:

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post01 cze 2009, 23:59

Napięcia ok, jak możesz wejdź jeszcze do BIOSu i spisz napięcia, w szczególności linię 12V.

Co do błędów z dziennika związanych z eshell.exe ,przeczytaj => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Proszę zrzuty ekranu zamieszczać na zewnętrznych serwerach typu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

przemo_ck1

Użytkownik

Post03 cze 2009, 15:56

Nie znalazłem w BIOSie linii napięcia na 12V, pozostałe oscylują wg parametrów podanych powyżej. Poczytałem również informację z podanego linka, wszystkie aktualizacje mam na bieżąco i nic nie wskazuje na to, aby coś zostało pominięte. Kontaktowałem się online z pomocą techniczną Microsoftu i jeden z doradców stwierdza uszkodzenie jądra systemu - najprostszy sposób na usunięcie to instalacja na nowo Windowsa .... i chyba tak zrobię. Choć może są jeszcze jakieś sposoby na usunięcie tego problemu. Jeśli ktoś wie to chętnie skorzystam. Z góry dzięki wszystkim za pomoc.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post03 cze 2009, 20:26

Zawsze można zrobić instalację naprawczą. Na tym ekranie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
wybierz napraw.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

przemo_ck1

Użytkownik

Post03 cze 2009, 20:35

Spróbuję i tego. Dzięki za podpowiedź.

• Reklama

Wróć do „Problemy”