Windows Media Player - Problem z wmv

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
namargon

Użytkownik

Post26 lip 2013, 21:03

witam mam problem z Windows media player w Windows 7 Ultimate 64 bit. otóż nie odtwarza plików wmv - jest dźwięk nie ma obrazu . nie jest to kwestia kodeków - odinstalowałem wszystkie - przeczyściłem rejestr i nic, przywracanie systemu nic, naprawa systemu z płyty instalacyjnej Windows nic, zainstalowanie kodeków z powrotem nic,skanowania anty wirusowe nic. kończą mi się pomysły a jest to ważne ponieważ oprogramowanie Logitech Webcam Software dołączone do kamerki internetowej nie odtwarza nagranych przez kamerę plików wideo - jest dźwięk nie ma obrazu - wnioskuje więc że dopóki Windows media player nie zacznie odtwarzać prawidłowo plików wmv do póty Logitech Webcam Software nie będzie odtwarzał prawidłowo swoich plików wideo - wmv . jeśli zna ktoś odpowiedź i wie jak zmienić aktualny stan rzeczy nie robiąc reinstalacji systemu proszę o odpowiedź . :pray:

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

WINDOWS MEDIA PLAYER - PROBLEM Z WMV

Post26 lip 2013, 21:06

Jakie kodeki masz aktualnie zainstalowane? Sprawdz tą paczkę kodeków:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
i zobacz czy plik wmv otworzy się programem media player classic który instaluje się wraz z paczka kodeków.

namargon

Użytkownik

Post26 lip 2013, 21:18

WSZYSTKIE PLAYERY ŁĄCZNIE Z NAJNOWSZYM MEDIA PLAYER CLASSIC ODTWARZAJĄ PLIKI WMV . RÓWNIERZ TE Z KAMERY INTERNETOWEJ

-- 26 lip 2013, 21:18 --

CHODZI O WINDOWS MEDIA PLAYER - PO ZAINSTALOWANIU WINDOWS 7 MEDIA PLAYER ODTWARZAŁ PLIKI WMV ZANIM WGRAŁEM JAKIE KOL-WIEK KODEKI . MYŚLĘ ŻE TO JAKIŚ CHOLERNY CHOCHLIK W SYSTEMIE :o

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post26 lip 2013, 21:25

No tak słyszałem o tym ze windows media player ma problemy po instalacji innych kodeków, tak wiec mozesz je odinstalowac i sprawdzić reinstalacje programu:
popatrz jeszcze to:

namargon

Użytkownik

Post26 lip 2013, 21:42

DZIĘKI ZA LINKI I DODAM CIEKAWOSTKĘ WINDOWS MEDIA CENTER ODTWARZA PRAWIDŁOWO PLIKI WMV . A WYDAWAŁO BY SIĘ ŻE TO JEDNO I TO SAMO. ŻE WINDOWS MEDIA PLAYER I WINDOWS MEDIA CENTER RÓŻNIĄ SIĘ TYLKO WYGLĄDEM I NIEKTÓRYMI FUNKCJAMI - DZIWNE ŻE WINDOWS MEDIA CENTER ODTWARZA PLIKI WMV PRAWIDŁOWO A WINDOWS MEDIA PLAYER NIE

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post26 lip 2013, 21:45

Widocznie programy działają na oddzielnych plikach, kluczach rejestru itp. Ps. jak możesz nie pisz wielkimi literami :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”