windows store i appki

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
elek99

Użytkownik

windows store i appki

Post17 kwie 2016, 13:01

zrobiłem aktualizacje na lapku do windowsa10 poinstalowałem kilka rzeczy zaktualizowałem win 10 i mam problem ze sklepem klikam i włącza sie tylko na sekundeczke i zamyka to samo mam z aplikacjami windows typu poczta,muzyka groov
wczesniej robilem aktualizacje na tablecie i miałem tez problemy po jakims czasie nie mogłem właczyc startu wyszukiwarka nie działała i sklep nie działał-właczył sie i po minucie wywalał błąd, pozbyłem sie problemu wyłączając adefender ale tu to nie pomogło,i w dwóch urzadzeniach nie działa mi utworzenie dysku odzyskiwania ale to juz mnie nie ochodzi

tu film Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

EDIT;;;;;;;;;;;;; uzywałem CCleaner ,bitdefender, Eusing Free Registry Cleaner dla testów zainstalowałem i uzyłem tych programów na swiezo zaaktualizowanym tablecie do windows 10 ,identyczny problem był efektem uzycia programu Eusing Free Registry Cleaner, po restarcie nie działał juz nawet start, przywrociłęm rejest i po problemie ,zrobiłem to samo na lapku jednak to nie pomogło, nadal nie działa sklep i aplikacje windows

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

windows store i appki

Post17 kwie 2016, 13:06

Z Twoim problemem nie pomogę, ale co do tych czyścików nie używał bym ich na Win 10. Nie są jeszcze pewnie zbyt dopracowane do pracy na 10-tce.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

windows store i appki

Post17 kwie 2016, 22:32

kidzio25, nie wiem jak Ci pomóc, ale wiem co Ci odradzić.

Otóż na mojej dziesiątce sklep nie działał prawidłowo, w tym sensie że z powodu jednego błędu nie instalowały się niektóre gry... Przeszukałam więc meandry internetu i na moje nieszczęście znalazłam ów temat:

Kod: Zaznacz cały

http://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/windows_10-windows_store/windows-10-poczta-i-kalendarz-przesta%C5%82y/bde762e1-ed25-4e97-a5fe-79ce789566ca?auth=1
i po zastosowaniu się do tego:

Kod: Zaznacz cały

Naciśnij klawisze win+s i w wyszukiwarce wpisz "powershell". Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonie Windows PowerShell i wybierz Uruchom jako administrator.

W oknie PowerShell wpisz komendę:

Get-AppxPackage -AllUsers| Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

sklep przestał mi się uruchamiać... Jego reinstalacja, ponowna rejestracja w rejestrze, ponowne użycie felernej komendy nic nie dały i będę zmuszona kiedyś zabrać go do serwisu komputerowego, gdzie pewien miły pan mi spróbuje go naprawić.

Nie próbowałam tylko odinstalować sklepu, ale by to pogorszyło sytuację. Aha, większość gier działała poprawnie, kilka odinstalowałam.

Aha, miły pan z serwisu komputerowego, który wymienił mi zakupione przeze mnie części, nie jakieś super, zainstalował mi system na czysto. Jednak to było koniecznością po wymianie płyty głównej.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Darom82

Stały bywalec

windows store i appki

Post18 kwie 2016, 05:19

A po co wam sklep ? jak w ogóle tego nie używam i już na samym początku ikone do tego usunąłem z paska zadań.
W tym sklepie i tak nie ma nic za darmo więc po co mi ta usługa.

Awatar użytkownika
Gedo

Ekspert

windows store i appki

Post18 kwie 2016, 10:50

Darom82 pisze:A po co wam sklep ? jak w ogóle tego nie używam i już na samym początku ikone do tego usunąłem z paska zadań.
W tym sklepie i tak nie ma nic za darmo więc po co mi ta usługa.

Tobie nie trzeba, a innym trzeba.
Jedziesz na maxa po bandzie. na WS dużo jest za darmo, a idą jak bułki, przykładowo Adobe Photoshop Express bezpłatna po uaktualnieniu do win10. A popatrz na stronie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Może się na coś bezpłatnego załapiesz? Pochwal się w razie czego.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.

• Reklama

Wróć do „Problemy”