Windows Udpate- instalacja sterowników
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
mam taki problem. Niedawno pisałem na forum o problemie zainstalowania kamery internetowej. Jakiś tydzień temu zainstalowałem sterowniki do kamerki ponieważ system pobrał je z witryny Windows Udpate. Musiałem zrobić formata komputera i sterowniki się odinstalowały. Instaluje kamerkę przez Kreator znajdowania nowego sprzętu, zaznaczam żeby system pobrał najnowsze oprogramowanie z witryny Windows Udpate ale tak się nie dzieje. Jest jakiś inny sposób pobrania sterowników do kamery internetowej z Windows Udpate?

- fusion
Re: Windows Udpate- instalacja sterowników
A jaka to kamera?Podaj nazwę i firme.
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
Kamera to Sonix SN9C101
Jesli chcesz szukać sterowników w internecie to odpuść sobie odrazu.
Jesli chcesz szukać sterowników w internecie to odpuść sobie odrazu.

- seba86mu
ZiNGO pisze:Jesli chcesz szukać sterowników w internecie to odpuść sobie odrazu.
Dlaczego ?
Próbowałeś zainstalować Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ?
Najpierw zainstaluj sterownik, a dopiero później podłącz kamerkę.
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
seba86mu pisze:ZiNGO pisze:Jesli chcesz szukać sterowników w internecie to odpuść sobie odrazu.
Dlaczego ?
Próbowałeś zainstalować Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ?
Najpierw zainstaluj sterownik, a dopiero później podłącz kamerkę.
Dlaczego ? bo ja już zainstalowałem tyle sterowników co mi na różnych forach podali i żaden nie działał.
@EDIT
zrobiłem jak kazałeś seba86mu i nie działa nadal ;//

- seba86mu
Więc problem zapewne leży po innej stronie.
Inne urządzenia podłączone do portów USB działają ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników masz oryginalny sterownik ze strony producenta kamerki dla Twojego modelu. Jeżeli on nie zadziała, to szukaj przyczyny w czymś innym. Spróbuj najpierw zainstalować ten z poprzedniego mojego posta.
Sterowniki do chipsetu płyty głównej zainstalowane, bo to ważne ?
Kamerka w pełni sprawna ?
Po podłączeniu wykrywana jest jako nieznane urządzenie ?
Widzę, że posiadasz Windows XP. Co najmniej Service Pack 2 masz zainstalowany ?
Inne urządzenia podłączone do portów USB działają ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników masz oryginalny sterownik ze strony producenta kamerki dla Twojego modelu. Jeżeli on nie zadziała, to szukaj przyczyny w czymś innym. Spróbuj najpierw zainstalować ten z poprzedniego mojego posta.
Sterowniki do chipsetu płyty głównej zainstalowane, bo to ważne ?
Kamerka w pełni sprawna ?
Po podłączeniu wykrywana jest jako nieznane urządzenie ?
Widzę, że posiadasz Windows XP. Co najmniej Service Pack 2 masz zainstalowany ?
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
- seba86mu
ZiNGO pisze:http://forum.hotfix.pl/viewtopic.php?f=34&t=1807
Tutaj powinieneś znaleźc odpowiedzi na swoje wszystkie pytania
Coś mi właśnie świtało w związku z tym tematem.
Nie na wszystkie.
Service Pack 2 zainstalowany masz ?
Próbowałeś dodać kamerkę jako nowy sprzęt (Panel sterowania -> Dodaj sprzęt) i poszukać na liście czy Twój model, bądź pokrewny się tam nie znajduje ?
Próbowałeś zainstalować kamerkę na innym komputerze ?
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
Service Pack 3 zainstalowany.
Próbowałem dodać jako nowy sprzęt i nic.
na innym komputerze też próbowałem i nic.
W temacie wcześniejszym co CI linka podąłem to miałem Windowsa XP z dodatkami. Jak podłączałem nowe urządzenia to mi nie wyskakiwało okno o tym czy chce aby System poszukał oprogramowania w Witrynie Windows Update. Jak zrobiłem formata i wgrałem Windowsa bez żadnych dodatków to zaczęło mi wyskakiwać to okienko o Windows Update. Wybrałem pierwszy raz że chce się połączyć i kamerka działała. Potem robiłem formata i wgrałem tego samego Windowsa bez dodatków, wybieram aby połączyło się z witryną Windows Update i już nie chce się zainstalować..
Próbowałem dodać jako nowy sprzęt i nic.
na innym komputerze też próbowałem i nic.
W temacie wcześniejszym co CI linka podąłem to miałem Windowsa XP z dodatkami. Jak podłączałem nowe urządzenia to mi nie wyskakiwało okno o tym czy chce aby System poszukał oprogramowania w Witrynie Windows Update. Jak zrobiłem formata i wgrałem Windowsa bez żadnych dodatków to zaczęło mi wyskakiwać to okienko o Windows Update. Wybrałem pierwszy raz że chce się połączyć i kamerka działała. Potem robiłem formata i wgrałem tego samego Windowsa bez dodatków, wybieram aby połączyło się z witryną Windows Update i już nie chce się zainstalować..

- seba86mu
Podłącz kamerkę, wejdź w Menadżer Urządzeń i usuń ją, czyli nieznane urządzenie, które odpowiada za kamerkę. Po usunięciu wpisu odłącz kamerkę i zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Następnie podłącz kamerkę i jeżeli nie zostanie ona zainstalowana automatycznie, to wybierz "Aktualizuj sterownik" w Menadżerze Urządzeń, w pozycji kamerki i niech system wyszuka na dysku twardym sterownika.
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
seba86mu pisze:Podłącz kamerkę, wejdź w Menadżer Urządzeń i usuń ją, czyli nieznane urządzenie, które odpowiada za kamerkę. Po usunięciu wpisu odłącz kamerkę i zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Następnie podłącz kamerkę i jeżeli nie zostanie ona zainstalowana automatycznie, to wybierz "Aktualizuj sterownik" w Menadżerze Urządzeń, w pozycji kamerki i niech system wyszuka na dysku twardym sterownika.
Wszystko zrobione jak napisałeś ale niestety nie działa ;//
Końcowy komunikat: Kreator nie mógł odnaleźć odpowiedniego oprogramowania.

- seba86mu
Powtórz całość, ale tym razem zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Napisałeś wcześniej, że masz kilka wersji sterowników, więc spróbuj jeszcze z którymś z nich.
Czy masz jakiś sterownik, który posiada plik z rozszerzeniem .inf ? Taki sterownik spakowany będzie do archiwum.
Napisałeś wcześniej, że masz kilka wersji sterowników, więc spróbuj jeszcze z którymś z nich.
Czy masz jakiś sterownik, który posiada plik z rozszerzeniem .inf ? Taki sterownik spakowany będzie do archiwum.
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
seba86mu pisze:Powtórz całość, ale tym razem zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Ten sterownik również nie działa. A mam jeden sterownik z rozszerzeniem .inf a co to da ?

- seba86mu
ZiNGO pisze:A mam jeden sterownik z rozszerzeniem .inf a co to da ?
Poprzez "Aktualizację sterownika" kamerki w Menadżerze Urządzeń wskaż tenże plik .inf.
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
seba86mu pisze:ZiNGO pisze:A mam jeden sterownik z rozszerzeniem .inf a co to da ?
Poprzez "Aktualizację sterownika" kamerki w Menadżerze Urządzeń wskaż tenże plik .inf.
niestety też nie działa..

-
- Reklama