Windows Vista nie widzi urządzeń USB
-
Posiadam laptop HP z Windows Vista (na bieżąco aktualizowany). Od jakiegoś czasu Vista w swoim eksploratorze nie widzi pamięci ani dysku zewnętrznego podłączanych do USB. Co dziwniejsze Total Commander je widzi i tylko dzięki temu programowi mogę korzystać z tych urządzeń. Drukarka podłączona do USB też działa. Menadżer urządzeń nie wykazuje żadnych problemów, próby aktualizacji sterowników System informuje o tym, że: ustalił że oprogramowanie sterownika dla tych urządzeń jest aktualne. Czy ktoś podpowie jak zmusić Vistę do ZOBACZENIA pamięci i dysku zewnętrznego podłączanych do USB.
- XMan
Instalowałeś wirtualny napęd np. DAEMON Tools lub podobny ?
Komputer nie widzi pendrive'a, dysku twardego USB itp
-
Świadomie tego nie instalowałem. Nawet nie wiem do czego ten program służy. Po prostu po jakimś czasie nieużywania urządzeń USB miałem potrzebę wykorzystania pamięci USB i stwierdziłem, że się nie da. Mam kilka takich urządzeń nowe i starsze i żadnego vista nie widzi. Na innym kompie z win XP te same urządzenia widać w eksplorerze.
- XMan
Sprawdziłeś/czytałeś :
W Menedżerze urządzeń nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania.

W Menedżerze urządzeń nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania.

-
Próbowałem wykonać porady zasugerowane przez XMan. Porada chyba raczej dotyczy systemu XP i na Viście nie chce działać.
-- 06 gru 2011, 00:54 --
Zadziałał sposób ze zmianą wpisu w rejestrze, wreszcie eksplorer widzi dysk zewnętrzny i pamięci USB. Dzięki wielkie
-- 06 gru 2011, 00:54 --
Zadziałał sposób ze zmianą wpisu w rejestrze, wreszcie eksplorer widzi dysk zewnętrzny i pamięci USB. Dzięki wielkie

-
- Reklama