Witam
Chciałem sobie zainstalować Windowsa XP na osobnej partycji żeby podczas rozruchu peceta było do wyboru jaki system chcę załadować. Bootuję z płyty, normalka, wszystko przebiega dobrze ale przed rozpoczęciem jakichkolwiek kroków z instalacją systemu (np kod licencji, ustawienia itp) wywala mi tego starego blue screena. W BIOS"ie ustawiłem na IDE i dalej nic. Nie mam już pomysłów czemu może to nie działać. Ogólnie chodzi mi żeby odpalić grę z przed ponad 10 lat, która za pamiętnych czasów chodziła na XP. Próbowałem na wirtualnej maszynie ale nici z tego. Sama gra czyta system na którym została odpalona (XP Professional SP3) ale i tak wyświetla że nie obsługuję danego systemu Windows. Maszyna wirtualna to VMware Workstation Pro . Jakieś pomysły ?
PS: System Win10 jest na SSD a XP próbowałem na jednej z partycji na HDD
MOBO: ASUS Sabertooth X99
CPU: i7 5930k
HDD: WD Black 2TB
SSD: SAMSUNG 256GB EVO
Windows XP jako drugi system = BLUE SCREEN
- Minio215
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Mozesz podac nazwe gry?
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Minio215
Trackmania Sunrise Extreme
Pamiętam jak za dzieciaka na Xpeku się grało całymi dniami czy to z single czy multiplayer. Grafika wtedy najwyższych lotów
Jak miałem Win7 to rzekomo jest poradnik jak odpalić na tym OS ale nie działało
Pamiętam jak za dzieciaka na Xpeku się grało całymi dniami czy to z single czy multiplayer. Grafika wtedy najwyższych lotów

-
- Reklama