Witam mam problem z wolno otwierającą się stroną wiadomosci.onet.pl , sam onet.pl otwiera się błyskawicznie tak jak i reszta stron które odwiedzam. Posiadam łącze UPC 100 Mb/s więc raczej nie powinno być takich problemów, problem pojawił się jakieś 2 tygodnie temu przy zmianie internetu na szybszy i zmianie routera na THOMSON TWG87OUG (starego nie posiadam). Przyzwyczaiłem się do tego serwisu, ale bardzo mnie denerwuje czakanie 15 czy 20 sec aż się otworzy. Moja przeglądarka to Firefox 15.0.1 na innych przeglądarkach to samo, niby problem błahostka ale dla mnie ważny i może ktoś ma podobny problem. Za pomoc z góry dziękuje.
Tu zamieszczam link z pingu dla wiadomosci.onet.pl i onet.pl
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wolno otwierająca się strona wiadomosci.onet.pl
-
Wolno otwierająca się strona wiadomosci.onet.pl
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2012, 19:52 przez ru8y, łącznie zmieniany 1 raz.
- lewy
Wolno otwierajca się strona wiadomosci.onet.pl
Zobacz zmianę opendnsów
-
Sprawdzałem już nie pomaga
- rokko
- Kontaktowanie:
Onet stoi na IP 213.180.141.140
A wiadomości na IP 213.180.141.152
Więc jest różnica.
Pingnij te IP-ki i w postaci nazwy domenowej, zwykły ping a najlepiej przez WinMTR.
A wiadomości na IP 213.180.141.152
Więc jest różnica.
Pingnij te IP-ki i w postaci nazwy domenowej, zwykły ping a najlepiej przez WinMTR.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
W pierwszym poście dałem linka, chyba że chcesz po IP Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
A tym WinMTR to ma zrobić aż do zakończenia pracy czy np. samemu dać stop po minucie? bo szczerze nie wiem ile czekać i czy w ogóle samo się to zatrzyma??
-- 21 wrz 2012, 19:18 --
To tu daje link z WinMTR Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A tym WinMTR to ma zrobić aż do zakończenia pracy czy np. samemu dać stop po minucie? bo szczerze nie wiem ile czekać i czy w ogóle samo się to zatrzyma??
-- 21 wrz 2012, 19:18 --
To tu daje link z WinMTR Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama