World War I Battlefields - problemy z teksturami

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
polk123

Użytkownik

Post18 lis 2011, 19:40

Chodzi mi o grę Entente: World War I Battlefields. Po zainstalowaniu gra w menu działa bez zarzutów, ale kiedy tylko zacznę grać brakuje tekstur budynków a drzewa i całe otoczenie przy poruszeniu myszką nakładają się na siebie. Po jakiś 5 minutach gra wyłącza się i wyskakuje komunikat o raporcie błędów. Gra jest z 2003 roku i nie ma dużych wymagań a mój komputer to: procesor intel pentium 4 3,0 Ghz karta graficzna Geforce 9600 512 mb ddr3 pamięć ram 512 mb ddr 2. komp się nie przegrzewa i napięcia też są dobre. Szukałem rozwiązania na innych forach ale nigdzie nikt nie potrafił mi odpowiedzieć, jeśli potrzebne są wam jeszcze jakieś informację to proszę dać znać. :)
Ostatnio zmieniony 18 lis 2011, 19:40 przez greh, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa tematu

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post19 lis 2011, 00:31

Witam, najpierw sprawdź nowsze sterowniki chipsetu płyty głównej, grafiki, a na koniec przeinstaluj DirectX.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

polk123

Użytkownik

Post04 gru 2011, 09:25

Sprawdziłem wszystko i pobrałem aktualizacje do chipsetu i grafiki, przeinstalowałem Directx. Niestety problem został nadal. Grę mam oryginalną a formata robiłem 2 tygodnie temu. Kiedyś ta gra mi działa jak miałem katrę grficzną Radeon x700 series, od czasu jak mam Geforca to gra nie działa.

-- 04 gru 2011, 10:25 --

Ma ktoś jakiś pomysł? jakikolwiek?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post05 gru 2011, 08:11

Zobacz jeszcze tryb zgodności ze starszymi systemami operacyjnymi. Innego pomysłu oprócz jakiegoś patcha to nie mam.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”