Witam
Czy ktoś wie jak wyłączyć diodę świecącą włączającą się podczas pracy kamery wbudowanej w obudowę laptopa Sony?
Chodzi mi dokładnie o model VPCEB2Z1E, choć podejrzewam że tak samo wygląda to we wszystkich lapkach tej firmy.
Inaczej mówiąc chcę aby podczas gdy kamera pracuje to małe zielone światełko po lewej stronie kamery się nie zapalało.
pzdr Marex
wyłączenie kontrolki kamery w laptopie
- lewy
Witam
Jeśli w ogóle jest taka możliwość to będzie to w dwóch lokalizacjach:
a). w oporgramowaniu zarządzającym kamerą.
b), w menedżerze urządzeń->na kamerce->właściwości ->zaawansowane i tam w jakiejś pozycji.
Oczywiście nie wiem gdzie, bo na sony mnie tam nie stać (dla mnie drogo), ale tylko takie miejsca mi do głowy przychodzą.
Jeśli w ogóle jest taka możliwość to będzie to w dwóch lokalizacjach:
a). w oporgramowaniu zarządzającym kamerą.
b), w menedżerze urządzeń->na kamerce->właściwości ->zaawansowane i tam w jakiejś pozycji.
Oczywiście nie wiem gdzie, bo na sony mnie tam nie stać (dla mnie drogo), ale tylko takie miejsca mi do głowy przychodzą.
- Marex
ani w oprogramowaniu kamery ani w (menedżer urządzeń/urządzenia do obrazowania/USB 2.0 Camera) nie ma opcji wyłączenia światełka
jakieś inne propozycje?
jakieś inne propozycje?

- lewy
Oprócz zamalowania?
(żartuję)
Sprawdź instrukcję użytkownika tego komputera, może coś wspominają. Czasami najprostrze rozwiązania są najlepsze

Sprawdź instrukcję użytkownika tego komputera, może coś wspominają. Czasami najprostrze rozwiązania są najlepsze

- Lena
raczej zapalanie diody jest sprzętowe, co by ktoś nie podglądał i nie ma opcji wyłączenia
- Marex
no tak, w instrukcji również na ten temat nie znalazłem ani słowa.
Chyba otworzę obudowę i po porostu fizycznie się z nią rozprawie bo mnie irytuje.
chyba że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
Chyba otworzę obudowę i po porostu fizycznie się z nią rozprawie bo mnie irytuje.
chyba że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Lenka ma tutaj rację raczej, to abyś wiedział, że akurat jesteś podglądany 

-
- Reklama