Witam,
odswiezam ten temat poniewaz mam problem z wymiana karty graficznej
Wymienilem wedlug tego opisu:
http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-grafi ... e--a74.htm
ale komputer zawiesza sie podczas uruchamiania sie Windowsa.
Nastepnie sciagnalem program Driver Cleaner i usunalem plik i nazwie ATI ale nie rozwiazalo to problemu, komputer nadal sie zawiesza.
Bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu
Wymiana karty graficznej na nową.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Moze podaj cały sprzęt, nową karte graficzna, płyte główną oraz zasilacz.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Windows XP
Nowa karta: MSI N210
a plyta glowna i zasilacz, to...musze dostac podpowiedz gdzie szukac ich nazwy
Po tym jak komp zawieszal sie na nowej karcie graficznej wyjalem ja, wlozylem stara i wszystko chodzi bez instalowania sterownikow starej karty, wiec moze jest tak, ze nie usunalem do konca sterownikow starej karty zanim wlozylem nowa i dlatego system zawiesza sie przy nowej karcie?
Zeby usunac sterowniki starej karty wszedlem do "Dodawanie lub Usuwanie Programow" i usunalem: NVIDIA Drivers, a pozniej za pomoca programu Driver Cleaner Pro usunalem pozycje o nazwie ATI. Oprocz tej pozycji, ktora usunalem byly tez inne z ATI w nazwie:
ATI CCC
ATI HydraVision
ATI IGP
ATI MMC
ATI Remote Wonder
ATI TV Wonder
ATI Uninstall Utility
ATI WDM
ale nie mam pojecia, ktore z nich mozna usunac zeby nie narobic sobie jeszcze wiekszych problemow
Czy ktoras z tych wymienionych pozycji musze usunac zeby pozbyc sie sterownikow starej karty graficznej?
Mala poprawka: nie usunalem jeszcze zadnej pozycji ATI.
Nowa karta: MSI N210
a plyta glowna i zasilacz, to...musze dostac podpowiedz gdzie szukac ich nazwy

Po tym jak komp zawieszal sie na nowej karcie graficznej wyjalem ja, wlozylem stara i wszystko chodzi bez instalowania sterownikow starej karty, wiec moze jest tak, ze nie usunalem do konca sterownikow starej karty zanim wlozylem nowa i dlatego system zawiesza sie przy nowej karcie?
Zeby usunac sterowniki starej karty wszedlem do "Dodawanie lub Usuwanie Programow" i usunalem: NVIDIA Drivers, a pozniej za pomoca programu Driver Cleaner Pro usunalem pozycje o nazwie ATI. Oprocz tej pozycji, ktora usunalem byly tez inne z ATI w nazwie:
ATI CCC
ATI HydraVision
ATI IGP
ATI MMC
ATI Remote Wonder
ATI TV Wonder
ATI Uninstall Utility
ATI WDM
ale nie mam pojecia, ktore z nich mozna usunac zeby nie narobic sobie jeszcze wiekszych problemow
Czy ktoras z tych wymienionych pozycji musze usunac zeby pozbyc sie sterownikow starej karty graficznej?
Mala poprawka: nie usunalem jeszcze zadnej pozycji ATI.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Wszystko co ATI to od karty, więc usuń to.
PS Zobacz czy komputer z nową kartą ruszy w trybie awaryjnym.
PS Zobacz czy komputer z nową kartą ruszy w trybie awaryjnym.
-
Probowalem dzis usunac te pozycje ATI za pomoca Driver Cleaner, ale nie udalo mi sie tego zrobic. Robilem tak:
Odpalam program Driver Cleaner, pojawia sie okienko z tekstem: Follow the detailed instructions when using this application or problems may be encountered!
klikam na OK (nic innego nie ma do wyboru).
Pojawia sie okienko w ktorym mozna wybrac te pozycjie z ATI w nazwie.
Zaznaczam na niebiesko opzycje ATI i wciskam START
Pojawia sie ramka z pytaniem: Continue with Cleaning?
Jest do wyboru TAK i NIE, klikam na TAK
Pojawia sie informacja: Cleaning with ATI, Cleaning Please Wait!
Po chwili pojawia sie nowa informacja: Cleaning Finished!
Niestety pozycja ATI nie znika z listy, probowalem tak ze wszystkimi pozycjami z nazwa ATI, ale one nie znikaja tylko nadal sa na tej liscie.
Robie cos nie tak?
Odpalam program Driver Cleaner, pojawia sie okienko z tekstem: Follow the detailed instructions when using this application or problems may be encountered!
klikam na OK (nic innego nie ma do wyboru).
Pojawia sie okienko w ktorym mozna wybrac te pozycjie z ATI w nazwie.
Zaznaczam na niebiesko opzycje ATI i wciskam START
Pojawia sie ramka z pytaniem: Continue with Cleaning?
Jest do wyboru TAK i NIE, klikam na TAK
Pojawia sie informacja: Cleaning with ATI, Cleaning Please Wait!
Po chwili pojawia sie nowa informacja: Cleaning Finished!
Niestety pozycja ATI nie znika z listy, probowalem tak ze wszystkimi pozycjami z nazwa ATI, ale one nie znikaja tylko nadal sa na tej liscie.
Robie cos nie tak?
- Lena
A zobacz czy nie usunie tego Revo Uninstaller.
-
Sprobuje zalatwic to w inny sposob, ale tu tez potrzebuje Waszej pomocy.
Wrzucilem wszystkie moje rzeczy na zewnetrzny dysk, wlozylem nowa karte graficzna i przeinstalowalem Windowsa. Po tym komputer juz sie nie wiesza, ale nie dzala polaczenie z internetem (po wlozeniu starej karty graficznej i zainstalowaniu oryginalnych sterownikow z plyty, internet dziala). Potrzebuje sciagnac z internetu darmowe sterowniki do karty sieciowej. Probowalem zrobic to sam, ale nie udalo mi sie. To, co znalazlem to programy, ktore przeszukua moj komputer i proponuja platne zaktualizowanie sterownikow.
I tu moja prosba do Was, czy moglibyscie pomoc mi znalezc darmowe sterowniki?
Moze to dziwna prosba, ale ja poprostu nie umiem jeszcze takich rzeczy robic.
Tu sa dane komputera i karty. Jesli potrzebne sa jeszcze jakies parametry, to napiszcie.
Komputer to Fujitsu Siemens
Numer seryjny: YSSP951499
Sa jeszcze takie dane na tabliczce z tylu kompa:
FSC 3503XP NO
SCALEO P P5SD1-MF2
OEM: SCALEO_P BS016 AP016
453263
Karta jest zintegrowana.
Na karcie w kompie jest naklejka z numerem: P35-153-11Z9
W menadzerze urzadzen nazywa sie: SiS191 100/10
Bardzo prosze o w miare szybka pomoc.
Wrzucilem wszystkie moje rzeczy na zewnetrzny dysk, wlozylem nowa karte graficzna i przeinstalowalem Windowsa. Po tym komputer juz sie nie wiesza, ale nie dzala polaczenie z internetem (po wlozeniu starej karty graficznej i zainstalowaniu oryginalnych sterownikow z plyty, internet dziala). Potrzebuje sciagnac z internetu darmowe sterowniki do karty sieciowej. Probowalem zrobic to sam, ale nie udalo mi sie. To, co znalazlem to programy, ktore przeszukua moj komputer i proponuja platne zaktualizowanie sterownikow.
I tu moja prosba do Was, czy moglibyscie pomoc mi znalezc darmowe sterowniki?
Moze to dziwna prosba, ale ja poprostu nie umiem jeszcze takich rzeczy robic.
Tu sa dane komputera i karty. Jesli potrzebne sa jeszcze jakies parametry, to napiszcie.
Komputer to Fujitsu Siemens
Numer seryjny: YSSP951499
Sa jeszcze takie dane na tabliczce z tylu kompa:
FSC 3503XP NO
SCALEO P P5SD1-MF2
OEM: SCALEO_P BS016 AP016
453263
Karta jest zintegrowana.
Na karcie w kompie jest naklejka z numerem: P35-153-11Z9
W menadzerze urzadzen nazywa sie: SiS191 100/10
Bardzo prosze o w miare szybka pomoc.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tutaj je Masz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
najpierw akceptuj licencje, potem wybierz Windows XP=>Network Driver i na dole będzie SIS191
najpierw akceptuj licencje, potem wybierz Windows XP=>Network Driver i na dole będzie SIS191
-
Problem z karta graficzna juz rozwiazany, ale pojawil sie nowy.
Podlaczylem telewizor do komputera kablem HDMI ale (mimo tego, ze sprzedawca w sklepie komputerowym zapewnial mnie, ze po podlaczeniu kablem HDMI bede mial i obraz i dzwiek w telewizorze) w telewizorze jest tylko obraz a dzwieku nie ma.
To co mowil sprzedawca wydawalo mi sie dziwne, bo kabel HDMI podlacza sie do karty graficznej, ktora z dzwiekiem nie ma raczej nic wspolnego, ale ja sie nie znam i dlatego pytam Was
Czy po podlaczeniu komputera z telwizorem kablem HDMI ma byc w telewizorze i obraz i dzwiek?
Jesli tak, to jak mam to zrobic?
A jesli nie, to jak podlaczyc telewizor do komputera zeby dzwiek wychodzil z glosnikow telewizora?
Jesli to mozliwe, to chcialbym miec dzwiek jednoczesnie z glosniczkow podlaczonych do kompa i glosnikow telewizora.
Podlaczylem telewizor do komputera kablem HDMI ale (mimo tego, ze sprzedawca w sklepie komputerowym zapewnial mnie, ze po podlaczeniu kablem HDMI bede mial i obraz i dzwiek w telewizorze) w telewizorze jest tylko obraz a dzwieku nie ma.
To co mowil sprzedawca wydawalo mi sie dziwne, bo kabel HDMI podlacza sie do karty graficznej, ktora z dzwiekiem nie ma raczej nic wspolnego, ale ja sie nie znam i dlatego pytam Was
Czy po podlaczeniu komputera z telwizorem kablem HDMI ma byc w telewizorze i obraz i dzwiek?
Jesli tak, to jak mam to zrobic?
A jesli nie, to jak podlaczyc telewizor do komputera zeby dzwiek wychodzil z glosnikow telewizora?
Jesli to mozliwe, to chcialbym miec dzwiek jednoczesnie z glosniczkow podlaczonych do kompa i glosnikow telewizora.
- greh
- Kontaktowanie:
Mintorsk pisze:Czy po podlaczeniu komputera z telwizorem kablem HDMI ma byc w telewizorze i obraz i dzwiek?
Tak powinien być.
Mintorsk pisze:Jesli tak, to jak mam to zrobic?
W ustawieniach dźwięku, wybrać odpowiednie urządzenie, powinny być dwa. Jedna karta dźwiękowa i drugie z dopiskiem HDMI.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
Dzieki za szybka odpowiedz, potrzebuje tylko jeszcze podpowiedzi gdzie wchodzi sie w ustawienia dzwieku w Windows 8 

- greh
- Kontaktowanie:
Jak masz widok z normalnym paskiem, a nie kafelkami, powinna być ikonka głośniczka w zasobniku. Stamtąd chyba już trafisz do celu? Zresztą, na kafelkach także powinna być opcja wejścia do panelu sterowania z tego co pamiętam z krótkiego okresu używania W8.
-
Znalazłem i dziala
Dzieki bardzo za pomoc greh!
Mam jeszcze dwa pytania
Na mojej nowej klawiaturze nie ma przycisku "PrtScr" czy jest jakis inny sposób zrobienia zrzutu ekranu? Może kombinacja innych klawiszy?
Drugie pytanie dotyczy ikon na pulpicie. Zależy mi żeby każda ikona miała swoje stałe miejsce na pulpicie, więc rozkładam je sobie tak jak chcę żeby leżały, ale po ponownym włączeniu komutera ikony są poprzestawiane da się temu jakoś zaradzić?
Dzieki bardzo za pomoc greh!
Mam jeszcze dwa pytania
Na mojej nowej klawiaturze nie ma przycisku "PrtScr" czy jest jakis inny sposób zrobienia zrzutu ekranu? Może kombinacja innych klawiszy?
Drugie pytanie dotyczy ikon na pulpicie. Zależy mi żeby każda ikona miała swoje stałe miejsce na pulpicie, więc rozkładam je sobie tak jak chcę żeby leżały, ale po ponownym włączeniu komutera ikony są poprzestawiane da się temu jakoś zaradzić?
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Mintorsk pisze:Na mojej nowej klawiaturze nie ma przycisku "PrtScr" czy jest jakis inny sposób zrobienia zrzutu ekranu? Może kombinacja innych klawiszy?
a klawiaturą ekranową nie idzie ?
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
a gdzie jest?
-
- Reklama