Wystąpił nieznany błąd podczas odtwarzania strumienia wideo

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
Arcadio Morello

Użytkownik

Post30 maja 2013, 14:51

Witam.
Mam problem z odtwarzaczem IPLA. Wykupiłem pakiet, dzięki, któremu mogę oglądać premiery seriali.
Gdy chcę obejrzeć jakąś premierę to wyświetla mi się komunikat: Wystąpił nieznany błąd podczas odtwarzania strumienia wideo.
W dziale pomoc - Ipla.tv znalazłem odpowiedzi na mój problem, ale niestety po wykonaniu wszystkich kroków od 1 do 4. Nadal pojawia się problem -> W celu rozwiązania problemu zalecamy wykonać poniższe kroki:

Kod: Zaznacz cały

1. Prosimy odznaczyć (wyłączyć) opcję "Wykorzystaj wsparcie Direct3D" dostępną w menu ipla: Narzędzia -> Ustawienia -> Odtwarzanie. Następnie należy zrestartować ipla i sprawdzić działanie programu.

2. W przypadku programu antywirusowego Kaspersky 2009 należy zainstalować aktualizację do wersji Kaspersky 2010.

3. Jeżeli powyższe zalecenia nie pomogły, proszę wykonać następujące kroki:

Zamknąć ipla (wybrać z menu opcję Plik -> Zakończ)
    Wejść w menu Windows: Start -> Panel Sterowania -> Dodaj/Usuń Programy i odinstalować program PlayReady Runtime.
    Wyłączyć na chwilę program antywirusowy.
    Następnie uruchomić ipla.
    Włączyć film, wtedy system zostanie ponownie zindywidualizowany.

Jeżeli film zacznie się odtwarzać, można włączyć z powrotem program antywirusowy.

4. Niestety niektóre programy antywirusowe utrzymują zaporę, nawet po wyłączeniu programu, wtedy należy wykonać następujące czynności:

Zamknąć Ipla (wybrać opcję Plik -> Zakończ)
    Wejść w menu Windows: Start -> Panel Sterowania -> Dodaj/Usuń Programy i odinstalować program PlayReady Runtime.
    Uruchomić program msprclean.exe.
    Odinstalować program antywirusowy.
    Następnie uruchomić ipla.
    Włączyć film lub materiał testowy, wtedy system zostanie ponownie zindywidualizowany.

Nie kiedy filmy się włączają, a nie kiedy nie.

Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post31 maja 2013, 11:09

Masz zainstalowaną najnowszą wersję Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ?
Sprawdzałeś na najnowszym odtwarzaczu oraz na przeglądarkach ?
Masz starą wersję Firefox 19.0 - zaktualizuj.

W razie dalszych problemów wrzuć screeny/zrzuty ekranu (wszystko) z Dodaj lub usuń programy.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”