Mam problem z odtwarzaczem IPLA. Wykupiłem pakiet, dzięki, któremu mogę oglądać premiery seriali.
Gdy chcę obejrzeć jakąś premierę to wyświetla mi się komunikat: Wystąpił nieznany błąd podczas odtwarzania strumienia wideo.
W dziale pomoc - Ipla.tv znalazłem odpowiedzi na mój problem, ale niestety po wykonaniu wszystkich kroków od 1 do 4. Nadal pojawia się problem -> W celu rozwiązania problemu zalecamy wykonać poniższe kroki:
Kod: Zaznacz cały
1. Prosimy odznaczyć (wyłączyć) opcję "Wykorzystaj wsparcie Direct3D" dostępną w menu ipla: Narzędzia -> Ustawienia -> Odtwarzanie. Następnie należy zrestartować ipla i sprawdzić działanie programu.
2. W przypadku programu antywirusowego Kaspersky 2009 należy zainstalować aktualizację do wersji Kaspersky 2010.
3. Jeżeli powyższe zalecenia nie pomogły, proszę wykonać następujące kroki:
Zamknąć ipla (wybrać z menu opcję Plik -> Zakończ)
Wejść w menu Windows: Start -> Panel Sterowania -> Dodaj/Usuń Programy i odinstalować program PlayReady Runtime.
Wyłączyć na chwilę program antywirusowy.
Następnie uruchomić ipla.
Włączyć film, wtedy system zostanie ponownie zindywidualizowany.
Jeżeli film zacznie się odtwarzać, można włączyć z powrotem program antywirusowy.
4. Niestety niektóre programy antywirusowe utrzymują zaporę, nawet po wyłączeniu programu, wtedy należy wykonać następujące czynności:
Zamknąć Ipla (wybrać opcję Plik -> Zakończ)
Wejść w menu Windows: Start -> Panel Sterowania -> Dodaj/Usuń Programy i odinstalować program PlayReady Runtime.
Uruchomić program msprclean.exe.
Odinstalować program antywirusowy.
Następnie uruchomić ipla.
Włączyć film lub materiał testowy, wtedy system zostanie ponownie zindywidualizowany.
Nie kiedy filmy się włączają, a nie kiedy nie.
Proszę o pomoc.