Wyświetlanie nowych kart po kliknięciu linku (w Operze)

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Lipstick

Użytkownik

Post24 cze 2013, 17:13

Witam, problem wydaje się prosty, ale za bardzo nie wiem co właściwie jest nie tak.

Otóż posiadam Operę i niezwykle irytuje mnie to, iż po kliknięciu dowolnego linku, zawartość otwiera mi się w tej samej karcie. Kiedyś było tak, że zawartość otwierała się w nowej karcie (w tle), jednak z biegiem czasu "jakoś samo" się to zmieniło. Co zrobić, aby zawartość linku otwierała się w nowej karcie w tle? A nie w tej samej?

Widzę, że w ustawieniach jest taka opcja jak: "Otwieraj nowe karty obok karty aktywnej", ale po zaznaczeniu tej opcji i tak nic się nie dzieje :/ Restart Opery jak i komputera nic nie pomógł.

Może ktoś coś doradzi? :)

Fenol

Użytkownik

Post24 cze 2013, 17:16

PPM - otwórz link w nowej karcie ;d

Lipstick

Użytkownik

Post24 cze 2013, 17:44

No właśnie stosuję ten sposób, ale na dłuższą metę jest to troszkę uciążliwe... Chodzi mi o to, aby za pomocą jednego kliknięcia przenosiło od razu do nowej karty.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post24 cze 2013, 17:45

Ja klikam zawsze scrollem, wtedy każdy link otwiera się w nowej karcie jednocześnie zostając na karcie którą właśnie przeglądam.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Lipstick

Użytkownik

Post24 cze 2013, 18:31

Może i jestem marudna, ale czy naprawdę nie da się jakoś tego zmienić w ustawieniach?
Scrollem działa, ale po pierwsze: w mojej myszce (:D) wyjątkowo ciężko się go klika (trzeba baardzo mocno przycisnąć), po drugie jest on bardzo czuły i często się przekręca (a tym samym "zjeżdża" z linku) ;p
Po trzecie: A jeżeli ktoś nie miałby scrolla? :)

PS Na pewno da się to jakoś zmienić / ustawić, gdyż na początku wszystko śmiegało idealnie, dopiero ostatnio strony nie pojawiają się w nowej karcie, tylko w tej samej.

Awatar użytkownika
bajbus

Ekspert

Post24 cze 2013, 18:51

Odinstaluj operę za pomocą Revo Uninstaller i zainstaluj ponownie
Hotfix
Pozdrawiam,
Obrazek :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”