wyszukiwanie aktualizacji windows updade

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
elek99

Użytkownik

Post23 wrz 2015, 21:21

Obrazek

po wgraniu świeżego systemu porobiłem kilka aktualizacji do czasu kiedy aktualizacji już nie wyszukiwało... moze być tak przez godzine dwie i nic,restart systemu i wciąż problem

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

elek99

Użytkownik

Post23 wrz 2015, 22:13

nie pomogło ;/

Obrazek

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post23 wrz 2015, 22:38

Witam .
No właśnie jest to ostatnio problem z świeżo postawionymi systemami Windows . Konkretnie chodzi o Windows Update .
Sam system nie może pobrać poprawki naprawiającej ten problem . Trzeba zrobić to ręcznie .
Wchodzisz na stronę Microsoftu -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i z tej strony pobierasz odpowiednią poprawkę dla twojego systemu która aktualizuje system Windows Update Agent do najnowszej wersji .
Po zainstalowaniu tej poprawki problem znika :)

P.S.
Dodatkowym objawem braku tej poprawki jest wysokie użycie Ramu jak i procesora przez proces svchost.exe .
To mnie naprowadziło na rozwiązanie tego problemu .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

elek99

Użytkownik

Post23 wrz 2015, 22:48

Obrazek

zawiesiło sie na amen, nie pomogło

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post23 wrz 2015, 23:01

Coś nie tak jest . Ja ostatnio też stawiałem u siebie i u paru osób system i był ten problem . Po zaktualizowaniu Windows Update Agent problemy zniknęły . Nic się nie zawieszało etc.
Być może będziesz zmuszony do postawienia systemu od nowa i pierwszą rzeczą po tym musi być instalacja poprawki WUA . Zakładam że system to oryginał .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

elek99

Użytkownik

Post04 paź 2015, 09:52

problem po kilku dniach naglę zniknął,pojawiły mi sie aktualizacje,nawet nie wchodziłem w WU, co ciekawe samo ściagneło i zainstalowało, chociaż ustawieniach miałem inaczej,dzięki za pomoc

• Reklama

Wróć do „Problemy”