Witajcie, mam głupi problem z moją drukarką, o ile jest to problem. A więc Drukarka ciągle drukuje mi ze skalowaniem, pomimo że w preferencjach drukowania mam ustawienie na BRAK skalowania, czyli powinno drukować do rozmiarów ramki, a tak nie jest. Gdzie szukać problemu, pomożecie?
Btw, reinstall sterownika nic nie dała, coś jak by system zapamiętał ustawienie i nie chce go zmienić.
Xerox Phaser 3140 - Drukarka drukuje ze skalowaniem
- KrólHDD
- Kontaktowanie:
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.
W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)
Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!
W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)
-
Miałem podobny problem z drukarką Kyocera FS-2000 mianowicie kolejka wydruku z komputera przechodziła bez problemu, natomiast drukarka przekłamywała wydruk i przesuwała tekst z marginesem górnym ok 4cm. Rozwiązaniem w moim przypadku było wyczyszczenie rolek od pob papieru.
W Twoim przypadku obstawiał bym ponowne odinstalowanie sterowników włącznie z serwerem wydruków i ponownie zainstalowanie najnowszych sterowników z PCL6 dostępnych na stronie producenta. Jeśli to nie pomoże w ostateczności sprawdź wydruk z wszystkich programów Word, PDF, Notatnik jeśli na wszystkich jest kiepsko to skontaktuj się z pogwarancyjnym serwisem xeroxa bezpłatnie powiedzą co można zrobić przed wysłaniem drukarki
optima-md.com Zaryzykował bym i podłączył również drukarkę pod inny komputer.
Daj znać co pomogło
W Twoim przypadku obstawiał bym ponowne odinstalowanie sterowników włącznie z serwerem wydruków i ponownie zainstalowanie najnowszych sterowników z PCL6 dostępnych na stronie producenta. Jeśli to nie pomoże w ostateczności sprawdź wydruk z wszystkich programów Word, PDF, Notatnik jeśli na wszystkich jest kiepsko to skontaktuj się z pogwarancyjnym serwisem xeroxa bezpłatnie powiedzą co można zrobić przed wysłaniem drukarki

Daj znać co pomogło

- KrólHDD
- Kontaktowanie:
Wykluczam winę sprzętową, ponieważ przed chwilą zostało coś wydrukowane, wszystko było ok(skalowanie, sam druk)Liogran pisze:Miałem podobny problem z drukarką Kyocera FS-2000 mianowicie kolejka wydruku z komputera przechodziła bez problemu, natomiast drukarka przekłamywała wydruk i przesuwała tekst z marginesem górnym ok 4cm. Rozwiązaniem w moim przypadku było wyczyszczenie rolek od pob papieru.
No właśnie, usunięcie sterownika, wraz z serwerem wydruku nic nie dało, mam zainstalowane PCL6.Liogran pisze:W Twoim przypadku obstawiał bym ponowne odinstalowanie sterowników włącznie z serwerem wydruków i ponownie zainstalowanie najnowszych sterowników z PCL6 dostępnych na stronie producenta.
WORD, PDF, notatnik tu wszystko działa Ok, ale kiedy chcę wydrukować fotografię na pełnej stronie wtedy zaczyna się problem, skalowanie jest ustawione 86%.Liogran pisze:Jeśli to nie pomoże w ostateczności sprawdź wydruk z wszystkich programów Word, PDF, Notatnik jeśli na wszystkich jest kiepsko to skontaktuj się z pogwarancyjnym serwisem xeroxa bezpłatnie powiedzą co można zrobić przed wysłaniem drukarki
Serwis pogwarancyjny nie przyjmie zmodowanej drukarki, która ma zablokowany licznik stron, co więcej nie wiem czy jest sens wieźć ją czy wysyłać skoro jest ona technicznie sprawna, a problem jest w moim "złomie" PC.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.
-
- Reklama