Xerox Phaser 3140 - Drukarka drukuje ze skalowaniem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post07 mar 2016, 20:17

Witajcie, mam głupi problem z moją drukarką, o ile jest to problem. A więc Drukarka ciągle drukuje mi ze skalowaniem, pomimo że w preferencjach drukowania mam ustawienie na BRAK skalowania, czyli powinno drukować do rozmiarów ramki, a tak nie jest. Gdzie szukać problemu, pomożecie?
Btw, reinstall sterownika nic nie dała, coś jak by system zapamiętał ustawienie i nie chce go zmienić.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

Liogran

Użytkownik

Post13 mar 2016, 10:28

Miałem podobny problem z drukarką Kyocera FS-2000 mianowicie kolejka wydruku z komputera przechodziła bez problemu, natomiast drukarka przekłamywała wydruk i przesuwała tekst z marginesem górnym ok 4cm. Rozwiązaniem w moim przypadku było wyczyszczenie rolek od pob papieru.

W Twoim przypadku obstawiał bym ponowne odinstalowanie sterowników włącznie z serwerem wydruków i ponownie zainstalowanie najnowszych sterowników z PCL6 dostępnych na stronie producenta. Jeśli to nie pomoże w ostateczności sprawdź wydruk z wszystkich programów Word, PDF, Notatnik jeśli na wszystkich jest kiepsko to skontaktuj się z pogwarancyjnym serwisem xeroxa bezpłatnie powiedzą co można zrobić przed wysłaniem drukarki :)
optima-md.com Zaryzykował bym i podłączył również drukarkę pod inny komputer.

Daj znać co pomogło :D

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post16 mar 2016, 11:55

Liogran pisze:Miałem podobny problem z drukarką Kyocera FS-2000 mianowicie kolejka wydruku z komputera przechodziła bez problemu, natomiast drukarka przekłamywała wydruk i przesuwała tekst z marginesem górnym ok 4cm. Rozwiązaniem w moim przypadku było wyczyszczenie rolek od pob papieru.
Wykluczam winę sprzętową, ponieważ przed chwilą zostało coś wydrukowane, wszystko było ok(skalowanie, sam druk)
Liogran pisze:W Twoim przypadku obstawiał bym ponowne odinstalowanie sterowników włącznie z serwerem wydruków i ponownie zainstalowanie najnowszych sterowników z PCL6 dostępnych na stronie producenta.
No właśnie, usunięcie sterownika, wraz z serwerem wydruku nic nie dało, mam zainstalowane PCL6.
Liogran pisze:Jeśli to nie pomoże w ostateczności sprawdź wydruk z wszystkich programów Word, PDF, Notatnik jeśli na wszystkich jest kiepsko to skontaktuj się z pogwarancyjnym serwisem xeroxa bezpłatnie powiedzą co można zrobić przed wysłaniem drukarki :)
optima-md.com Zaryzykował bym i podłączył również drukarkę pod inny komputer.
WORD, PDF, notatnik tu wszystko działa Ok, ale kiedy chcę wydrukować fotografię na pełnej stronie wtedy zaczyna się problem, skalowanie jest ustawione 86%.
Serwis pogwarancyjny nie przyjmie zmodowanej drukarki, która ma zablokowany licznik stron, co więcej nie wiem czy jest sens wieźć ją czy wysyłać skoro jest ona technicznie sprawna, a problem jest w moim "złomie" PC.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

• Reklama

Wróć do „Problemy”