Witam,
zakupiłem używanego netbooka Asus Eee PC 1201 HA z Joli OS, który jest dla mnie całkowicie nieprzydatny i chciałbym zamiast niego zainstalować Win XP.
Przygotowałem pendrive'a zgodnie z poradnikiem - http://www.hotfix.pl/jak-stworzyc-booto ... p-a177.htm poprzestawiałem w biosie tak by bootował z pendrive'a, ale zamiast ekranu z instalacją XP pojawia się napis 'Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key'
Byłbym zobowiązany za porady.
XP z pendrive'a i reboot and select proper device
-
Kod: Zaznacz cały
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
Kod: Zaznacz cały
Wybierz odpowiednie urządzenie rozruchowe lub włóż nośnik startowy w wybranych urządzeń rozruchowych i naciśnij klawisz
Albo źle stworzyłeś bootowaniego pena albo nie ustawiłeś dobrze w BIOS-ie. Sprawdź pena czy botuje na innym komputerze ?
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2011, 22:44 przez konto_usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
- greh
- Kontaktowanie:
1) Przestaw bootowanie, tak jaki pisze Kamyk92, przy wyjściu z BIOS zapisz ustawienia.
2) Jak nie pomoże, zrób pendrive jeszcze raz przy pomocy Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników poradnika
2) Jak nie pomoże, zrób pendrive jeszcze raz przy pomocy Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników poradnika
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
Dzięki, posprawdzam na innym kompie, bo z tego drugiego poradnika też nie pomogło.
-- 19 wrz 2011, 19:47 --
Można zamknąć. Poradziłem sobie naciskając ESC i wybierając z czego ma bootować.
-- 19 wrz 2011, 19:47 --
Można zamknąć. Poradziłem sobie naciskając ESC i wybierając z czego ma bootować.
-
- Reklama