You Tube - brak miniatur .gif

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
rozmus

Użytkownik

Post21 cze 2013, 19:46

Witam.
Ja tak szybko, bo chyba wiem w czym tkwi mój problem, ale tak dla pewności.
Na stronie You Tube mam podgląd miniaturek tylko jak są w .jpg natomiast jak są w .gif to mam biały prostokąt.
Jeśli dam właściwości i skopiuję link to na zewnętrznej stronie po tym linku też nie widzę gifu.
Wszystkie inne gify na innych stronach , działają.
Po kliknięciu pod filmem na przycisk umieść i tym podobne nic się nie dzieje.
Teraz tak, mam przegladarkę IE8 i od niedawna tak się dzieje, podejrzewam, że You Tube już po prostu nie obsługuje takiego starocia. Z pewnych względów muszę jej używać, dlatego chcialbym się upewnić czy na innych jest dobrze. Swoją drogą jak jakaś strona nie obsługuje już IE8 to mam wyraźny komunikat o tym a i tak większość działa, więc You Tube mogłoby się takowym komunikatem też posłużyć i wiedziałbym na czym stoję.
Proszę więc tylko o odpowiedź czy na nowoczesnych jest wszystko O.K. pod tym względem, będę miał pewność , że to jest przez mojego "trupa" IE 8 ha ha.
Pozdrawiam całą załogę Hotfixa i użytkowników.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post21 cze 2013, 23:57

Teraz tak, mam przegladarkę IE8 i od niedawna tak się dzieje, podejrzewam, że You Tube już po prostu nie obsługuje takiego starocia.

Bo chyba to prawda ale daj stronkę z problemem do zobaczę dla Ciebie u siebie.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
rozmus

Użytkownik

Post22 cze 2013, 08:35

Taki mam widok strony ogólny i potem już na każdej stronie jaką wybiorę na You Tube tak mam, kilka jest widocznych reszta nie.Obrazek

Te które widzę mają we właściwościach .jpg - te których nie widzę mają we właściwościach .gif (dziwne).

Tak widać na stronie z filmem.

Obrazek

Dodatkowo nie działają przyciski informacje, udostepnij i tak dalej ( można je podswietlić i kliknąć, ale nic się nie dzieje). Kiedy kliknę na pusty prostokąt to mnie poprawnie przenosi na stronę z filmem i poprawnie mi go odtwarza.
Zmieniła się też ostatnio zawartość menu jak kliknę na filmie prawym przyciskiem. Kiedyś była opcja zatrzymaj pobieranie, teraz jej nie ma. Za to kiedy kliknę pauzę teraz, nie pobiera już materiału. Kiedyś na pauzie i tak pobierało materiał i musiałem klikać na opcje zatrzymaj pobieranie , żeby nie pobierało mi limitu z internetu. Coś widocznie pozmieniali i dlatego już IE8 nie działa właściwie, tak myślę.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post22 cze 2013, 09:38

To raczej nie wina IE8, wyczyść najpierw pliki tymczasowe oraz cookie tej przeglądarki.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
bajbus

Ekspert

Post22 cze 2013, 10:03

I do tego przeczyść jeszcze dysk i rejestr CCleaner'em
Hotfix
Pozdrawiam,
Obrazek :)

Awatar użytkownika
rozmus

Użytkownik

Post22 cze 2013, 21:31

Dzięki za odpowiedź. Zawsze czyszczę na koniec dnia pliki tymczasowe IE CCleaner'em oraz co jakiś czas rejestr i dysk.
Dziwne, ale dzisiaj wróciło wszystko do normy, więc sam nie wiem co pomogło. Wiem więc, że jeszcze IE8 " działa poprawnie". Dzięki za podpowiedzi i zamieszanie. :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”