Witam. Nie wiem czy u was też to występuje, ale u mnie w przeglądarce IE8 w serwisie YouTube nie wyświetlają się niektóre filmy. Podkreślam niektóre, bo inne już działają dobrze. Niegdyś było tam wszystko OK.
Chodzi o to, że brak w nich całkowicie obrazu - jest czarny ekran, dźwięk natomiast słychać bardzo dobrze.
Z prawokliku na ekran nie wyświetlają się żadne opcje odtwarzacza Flash, a tylko opcje głównego okna przeglądarki z prawokliku.
Występuje to tylko w IE 8, jak sprawdzałem, a w Chrome, FF i Operze co ciekawe już nie.
Adobe Flasha mam najnowszego, Javę też, ale nie wiem czy nie powinienem ich jednak na nowo przeinstalować, ale wraz z usunięciem wcześniej tych obecnych wersji.
Również jak czytam na stronie głównej Pomocy YouTube, być może ustawienia domyślne odtwarzacza do obsługi strumieniowej transmisji danych mogą przyblokowywać to, ale nie mam tej pewności gdyż występowałoby to wszędzie, a jak mówiłem występuje tylko w IE.
Tylko nie bardzo wiem, jak i gdzie mogę sprawdzić te ustawienia odtwarzacza strumieniowego.
Z tego typu odtwarzaczy posiadam Quick Time Player, który może mieć z tym jakiś związek, ale też nie bardzo wiem co powinienem w nim ewentualnie wyłączyć ?
Mniej więcej to wiem, ale tam jest wiele opcji, więc nie do końca wiem o które tu chodzi.
YouTube nie wyświetla niektórych filmów
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Wyczyść cache przeglądarki, jeśli to nie nie pomoże to daj linka do filmu, mam IE8 chyba na wirtualnej maszynie sprawdzę czy to nie jego wina.
- manitu
Pamięć podręczną czyściłem, ale bez skutku wciąż na jednych filmach widać obraz, a na innych nie.
Przykładowy link może być taki:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
inny link:
u mnie te filmy nie mają obrazu, ale dźwięk mają.
Przykładowy link może być taki:
inny link:
u mnie te filmy nie mają obrazu, ale dźwięk mają.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jednak działa, wyinstaluj flasha, wyczyść po nim rejestr i ponownie zainstaluj.
- manitu
Usunąłem komponenty Adobe Flasha wraz z jego pozostałościami w rejestrze i zrestartowałem komputer.
Zainstalowałem najnowsze wersje Flasha i wtyczki ze strony oficjalnej. Pomimo to w Internet Explorerze na YouTube nadal nie było widać obrazu, a dźwięk był odtwarzany dobrze.
Ale okazało się jak sam zauważyłem, że to zainstalowane w IE oprogramowanie blokujące reklamy w tym te na YouTube przyczyniało się do tego, a dokładniej do tych filmów w których te reklamy były, bo nie wszędzie tak było. Wyłączyłem ten dodatek i wszystko wróciło do swojej normy.
Z tym jedynie szczegółem, że teraz wyświetlają się tam wszechobecne reklamy. Pamiętam, że dawniej tego nie było.
Nie rozumiem tylko dlaczego to występuje pod IE, skoro analogicznie w innych przeglądarkach, w których też mam włączone dodatki blokujące reklamy na YouTube tego problemu tam nie ma?
Potrafisz wyjaśnić dlaczego tak się dzieje ?
Zainstalowałem najnowsze wersje Flasha i wtyczki ze strony oficjalnej. Pomimo to w Internet Explorerze na YouTube nadal nie było widać obrazu, a dźwięk był odtwarzany dobrze.
Ale okazało się jak sam zauważyłem, że to zainstalowane w IE oprogramowanie blokujące reklamy w tym te na YouTube przyczyniało się do tego, a dokładniej do tych filmów w których te reklamy były, bo nie wszędzie tak było. Wyłączyłem ten dodatek i wszystko wróciło do swojej normy.
Z tym jedynie szczegółem, że teraz wyświetlają się tam wszechobecne reklamy. Pamiętam, że dawniej tego nie było.
Nie rozumiem tylko dlaczego to występuje pod IE, skoro analogicznie w innych przeglądarkach, w których też mam włączone dodatki blokujące reklamy na YouTube tego problemu tam nie ma?
Potrafisz wyjaśnić dlaczego tak się dzieje ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zapewne źle rozpoznają skrypt filmu nie rozróżniając ich od YouTuba
-
- Reklama