z pobieraniem wiadomości w thunderbird

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
fusion

Użytkownik

Post01 mar 2011, 11:15

Cześć :)
Nie mogę pobierać wiadomości w programie thunderbird 3.1.7 . Pocztę mam na onet.pl . Gdy próbuję pobrać wiadomości wyskakuje okienko: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .W Operce loguję się bez problemu na poczte.Moje programy do ochrony to avast 6.0 i comodo firewall+ defense free.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 mar 2011, 12:08

Dziwne, ja w Thunderbirdzie wpisuje jedynie login i hasło do konta i program sam wszystko konfiguruje (porty, serwery itd.). Konfigurujesz z automatu, czy z palca? Jak z palca, to czy podałeś dobre porty? Dla onetowego pop3 port to 995, a dla smtp 465 - przynajmniej ja tak mam po konfiguracji z automatu i śmiga.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

domi_bedn

Użytkownik

Post05 mar 2011, 18:40

Sprawdź ustawienia portów. Powinny być takie, jakie są podane wyżej. Jeśli to nie zadziała to może masz źle ustawione "Bezpieczeństwo połączenia" lub "Metodę uwierzytelniania". Pierwsze działa na ustawieniu "SSL/TLS" a drugie - "Normalne hasło".

• Reklama

Wróć do „Problemy”