Za dużo połączeń w netstat

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Bulecki

Użytkownik

Post28 lip 2010, 22:00

Witam.
Ostatnio cały czas mam problemy z transferem - różne kompy, różne routery, różne ustawienia... Wi-fi i po kablu. Różni ISP.
Przewałkowałem już zmiany kanałów itp...

Zadzwoniłem więc po pomoc do Netii, jednego z moich ISP i pani kazała mi wpisać w cmd netstat. Najpierw na swoim komputerze. Twierdziła że powinno wyskoczyć do 3 połączen, tymczasem u mnie było kilkanaście. Na laptopie to samo. Dopiero na drugim laptopie było ok - 3 połączenia w netstat co zaowocowało poprawnym transferem.

Więc teraz pytanie co robić? Czy to jakiś wirus? Skanuję aktualnym kasperskim...

Awatar użytkownika
stilio

Użytkownik

Post28 lip 2010, 22:04

Kilkanaście wpisów w netstat jeszcze nic nie oznacza, ja teraz mam ustanowionych prawie 21 połączeń i jakoś jest ok. Pytanie jakie procesy łączą się z jakimi usługami i na jakich portach.

Jak podejrzewasz infekcje daj logi, link do regulaminu http://forum.hotfix.pl/bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpieczenstwo-t1887.html

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post29 lip 2010, 13:58

ja również posiadam dużo wpisów netstat.
kosmetyka wklej w OTL i naciśnij wykonaj skrypt:
:OTL
O33 - MountPoints2\{beec4459-359e-11df-9203-001fd09484e2}\Shell\AutoRun\command - "" = K:\AUTOPLAY.EXE -- File not found
O33 - MountPoints2\{beec4459-359e-11df-9203-001fd09484e2}\Shell\verb1\command - "" = K:\setup.exe -- File not found

:Reg
[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]

:Commands
[emptytemp]
[resethosts]

Bulecki

Użytkownik

Post29 lip 2010, 16:45

Ok zrobione, to nie była przyczyna złego tranferu. Co to może być??

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post30 lip 2010, 08:02

Netstat nie pokazuje nic nadzwyczajnego, żaden z portów nie pracuje w trybie nasłuchiwania i nie oczekuje na przyjęcie poleceń z zewnątrz.

Jak coś zobacz sobie jeszcze jakie procesy zaangażowane są w proces tworzenia połączeń.

Start => uruchom => cmd

Kod: Zaznacz cały

netstat /b >C:\out.txt

Odczekaj chwilę i później otwórz plik C:\out.txt

Kod: Zaznacz cały

notepad C:\out.txt
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Problemy”