Witam.
Ostatnio cały czas mam problemy z transferem - różne kompy, różne routery, różne ustawienia... Wi-fi i po kablu. Różni ISP.
Przewałkowałem już zmiany kanałów itp...
Zadzwoniłem więc po pomoc do Netii, jednego z moich ISP i pani kazała mi wpisać w cmd netstat. Najpierw na swoim komputerze. Twierdziła że powinno wyskoczyć do 3 połączen, tymczasem u mnie było kilkanaście. Na laptopie to samo. Dopiero na drugim laptopie było ok - 3 połączenia w netstat co zaowocowało poprawnym transferem.
Więc teraz pytanie co robić? Czy to jakiś wirus? Skanuję aktualnym kasperskim...
Za dużo połączeń w netstat
- stilio
Kilkanaście wpisów w netstat jeszcze nic nie oznacza, ja teraz mam ustanowionych prawie 21 połączeń i jakoś jest ok. Pytanie jakie procesy łączą się z jakimi usługami i na jakich portach.
Jak podejrzewasz infekcje daj logi, link do regulaminu http://forum.hotfix.pl/bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpieczenstwo-t1887.html
Jak podejrzewasz infekcje daj logi, link do regulaminu http://forum.hotfix.pl/bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpieczenstwo-t1887.html
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
ja również posiadam dużo wpisów netstat.
kosmetyka wklej w OTL i naciśnij wykonaj skrypt:
kosmetyka wklej w OTL i naciśnij wykonaj skrypt:
:OTL
O33 - MountPoints2\{beec4459-359e-11df-9203-001fd09484e2}\Shell\AutoRun\command - "" = K:\AUTOPLAY.EXE -- File not found
O33 - MountPoints2\{beec4459-359e-11df-9203-001fd09484e2}\Shell\verb1\command - "" = K:\setup.exe -- File not found
:Reg
[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]
:Commands
[emptytemp]
[resethosts]
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Ok zrobione, to nie była przyczyna złego tranferu. Co to może być??
- rokko
- Kontaktowanie:
Netstat nie pokazuje nic nadzwyczajnego, żaden z portów nie pracuje w trybie nasłuchiwania i nie oczekuje na przyjęcie poleceń z zewnątrz.
Jak coś zobacz sobie jeszcze jakie procesy zaangażowane są w proces tworzenia połączeń.
Start => uruchom => cmd
Odczekaj chwilę i później otwórz plik C:\out.txt
Jak coś zobacz sobie jeszcze jakie procesy zaangażowane są w proces tworzenia połączeń.
Start => uruchom => cmd
Kod: Zaznacz cały
netstat /b >C:\out.txt
Odczekaj chwilę i później otwórz plik C:\out.txt
Kod: Zaznacz cały
notepad C:\out.txt
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama