Witam
Zabezpieczyłem komputer hasłem w windowsie XP. (standardowe hasło na konto użytkownika)
Wyłączyłem konto gościa - więcej kont nie było.
Niestety po pracy, kiedy wróciłem do domu konto gościa zaczęło istnieć. Ponadto po "wejściu" do panelu sterowania nie moge zmieniać haseł/obrazków kont/nazw kont, kiedy klikam na "Konta użytkowników" w panelu sterowania w widoku klasycznym nie otwiera się nowe okno gdzie mógłbym to zrobić. Moge natomiast kliknąć na: Konta
użytkowników w widoku kategorii lecz potem "zmień konto", "tworzy nowe konto" nie odpowiada (nic sie nie dzieje po kliknieciu).
Prosze o pomoc. Jak to sie stało że ktoś korzystał z mojego komputera ? (możliwe że windows został przeinstalowany w co szczerze wątpie, wiem że reinstalując windowsa usuwa się wszystkie konta i przywraca standardowe ustawienia - można sprawdzić czy tak się stało?)
Jak zabezpieczyć komputer ? (hasło w biosie jest na tyle proste do obejścia, że niechciany 24letni użytkownik obejdzie to bez problemu więc proszę o bardziej zaawansowane metody)
Dziękuję za wszelką pomoc.
Zabezpieczenie komputera win XP
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zabezpieczenie komputera win XP
Do usuwania haseł windows można stosować płytkę nt offline password recovery, ponadto można z płyty przywracać system.
Zabezpieczenie to zaszyfrować dysk systemowy:
Zabezpieczenie to zaszyfrować dysk systemowy:
Kod: Zaznacz cały
http://tomaszmatejunas.pl/truecrypt-szyfrowanie-dysku-systemowego/
-
- Reklama