Witam,
Używałem mojej 8GB karty pamięci pod Linuksem. Przekopiowałem na nią 4GB danych (praktycznie same zdjęcia i kilka programów). Linux posłusznie to przeniósł. Niestety w momencie, gdy przenoszenie się skończyło okno błysnęło i zrobiło się puste. Wszystkie dane wyciąłem z komputera, więc śladu po nich nie ma... Linux pokazywał stan zajętości sprzed wgrania tych danych na Kartę - czyli coś koło 7,5GB wolnej pamięci.
Za radą z innego forum włączyłem pod ich kontrolą TestDisk - log pokazał, że na penie nie wcięło żadnych danych i że wszystko jest w porządku. Więc pomyślałem, że wsio ok.. Bo mam te dane na innym lapku. Więc wziąłem się za instalację Windows'a - Linuksa wywaliłem do końca.
Więc teraz zaczyna się problem... Włożyłem kartę do czytnika i Windows pokazuje w Zarządzaniu komputerem, że ta karta pamięci ma system plików RAW i jej pojemność wynosi 3,25GB, a nie 8GB, jak było na początku.
Mam nadzieję, że pomożecie mi wrócić do poprzedniej pojemności i zmiany systemu plików ?
Pozdrawiam
Zablokowana karta pamięci z systemem plików RAW
- mateusXz
Mac OS X Snow Leopard 

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Chyba będziesz musiał ponownie użyć testdiska i odzyskać partycję na tej pamięci.
- rokko
- Kontaktowanie:
Zgadza się, w tej sytuacji wystarczy jak przywrócić MBR dysku, akurat TestDisk świetnie radzi sobie w takich sytuacjach więc problemu z odzyskaniem dostępu do danych nie będzie.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
- mateusXz
Dzięki
Dane znalazłem na drugim kompie, więc nie paliło mi się z odzyskaniem :p Wsadziłem kartę pamięci do aparatu i on ją sformatował i działą 

Mac OS X Snow Leopard 

- byczek
Witam miałem tak samo zrobiłem tym programem formatowanie niskopoziomowe i poszlo , ale teraz nie wiem jak zrobic nową partycje !

-
- Reklama