Zacina komputer, wina czesci ?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
y0ung

Użytkownik

Post21 wrz 2012, 02:15

Witam. Tematem mojego wątku jest problem z laptopem Acer Extensa 5220.

Opiszę problem. ---

Jak wspomniałem wyżej problem dotyczy Acera Extensa 5220 chodzi oto, że jego praca jest bardzo nierówna. Sformatowałem cały dysk i zainstalowałem windowsa XP plus sterowniki i gdy przeglądam strony internetowe np youtube to się filmy się bardzo zacinają , przy przesuwaniu scrolem stron na dół też jest problem. OKej idźmy dalej... zainstalowałem windowsa 7 i jest zasadniczo to samo.. Zoptymalizowałem system przez wyłączenie niektórych usług i uruchomień w msconfig i troszeczke pomogło.. Ale szału nie ma.. I teraz tak > napisze parametry mojego komputera:

RAM : 2gb ( dwie kosci , 1gb + 1gb)
Procesor Celeron 1.86 (540 ghz)
Dysk HDD: 320bg
Szybkosc Łącza (LAN z kabla) na speedtest.net i 5 innych tego typu stronach download 19mb upload 17mb

i to mnie dziwi... bo mam jeszcze starego PC-ta ktory jest dwa razy gorszy i tam takich problemów nie ma.. I tu jest moje pytanie a zasadniczo dwa.. Pierwsze to ? co jest ważniejsze aby dokupić nowe? Więcej ramu czy mocniejszy procesor ? A drugie pytanie brzmi... Czy jest możliwe że jest uszkodzona jakas część (która działa, ale przez nią są te problemy) i dlatego mam takie dziwne jazdy z kompem ? .. Dodam że kupiłem go za 300zł na allegro i jak instalowałem sterowniki ze strony producenta to pokazał się komunikat że próbuje zainstalowac starownik niezgodny z czescia, więc wydaje mi sie że tu nie wszystkie części są ACEROWSKIE.. mogli tu powciskać jakies inne podzespoły z innych komputerów i dlatego tak sie może dzieje..

Prosze o krótką odpowiedź.

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2012, 09:11

witam
Graphics Media Accelerator X3100 ?
chipset
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
podaj smart dysku
oraz pobierz everesta i zapodaj
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

Awatar użytkownika
y0ung

Użytkownik

Post22 wrz 2012, 04:14

Witaj, wkleiłem to z everlasta moze tobie coś to wiecej powie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników zjedz sobie scrolem na doł

a tutaj foto z cristaldisc info Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

dam ci jeszcze zrzuty z cpu-z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników moze tu jest gdzies problem ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2012, 12:01

Dałeś z everest home a on od wieków nie wspiera najnowszych płyt głównych. Daj albo z everest ultimate albo z aida64
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”