Witam. Tematem mojego wątku jest problem z laptopem Acer Extensa 5220.
Opiszę problem. ---
Jak wspomniałem wyżej problem dotyczy Acera Extensa 5220 chodzi oto, że jego praca jest bardzo nierówna. Sformatowałem cały dysk i zainstalowałem windowsa XP plus sterowniki i gdy przeglądam strony internetowe np youtube to się filmy się bardzo zacinają , przy przesuwaniu scrolem stron na dół też jest problem. OKej idźmy dalej... zainstalowałem windowsa 7 i jest zasadniczo to samo.. Zoptymalizowałem system przez wyłączenie niektórych usług i uruchomień w msconfig i troszeczke pomogło.. Ale szału nie ma.. I teraz tak > napisze parametry mojego komputera:
RAM : 2gb ( dwie kosci , 1gb + 1gb)
Procesor Celeron 1.86 (540 ghz)
Dysk HDD: 320bg
Szybkosc Łącza (LAN z kabla) na speedtest.net i 5 innych tego typu stronach download 19mb upload 17mb
i to mnie dziwi... bo mam jeszcze starego PC-ta ktory jest dwa razy gorszy i tam takich problemów nie ma.. I tu jest moje pytanie a zasadniczo dwa.. Pierwsze to ? co jest ważniejsze aby dokupić nowe? Więcej ramu czy mocniejszy procesor ? A drugie pytanie brzmi... Czy jest możliwe że jest uszkodzona jakas część (która działa, ale przez nią są te problemy) i dlatego mam takie dziwne jazdy z kompem ? .. Dodam że kupiłem go za 300zł na allegro i jak instalowałem sterowniki ze strony producenta to pokazał się komunikat że próbuje zainstalowac starownik niezgodny z czescia, więc wydaje mi sie że tu nie wszystkie części są ACEROWSKIE.. mogli tu powciskać jakies inne podzespoły z innych komputerów i dlatego tak sie może dzieje..
Prosze o krótką odpowiedź.
Zacina komputer, wina czesci ?
- janpas
- Kontaktowanie:
witam
Graphics Media Accelerator X3100 ?
chipset
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
podaj smart dysku
oraz pobierz everesta i zapodaj
Graphics Media Accelerator X3100 ?
chipset
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
podaj smart dysku
oraz pobierz everesta i zapodaj
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
- y0ung
Witaj, wkleiłem to z everlasta moze tobie coś to wiecej powie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników zjedz sobie scrolem na doł
a tutaj foto z cristaldisc info Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
dam ci jeszcze zrzuty z cpu-z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników moze tu jest gdzies problem ?
a tutaj foto z cristaldisc info Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
dam ci jeszcze zrzuty z cpu-z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników moze tu jest gdzies problem ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Dałeś z everest home a on od wieków nie wspiera najnowszych płyt głównych. Daj albo z everest ultimate albo z aida64
-
- Reklama